10. kolo Krajského přeboru: Hlinsko - Živanice 1:1

11.10.2010 09:55

FC Hlinsko – TJ Sokol Živanice 1:1 (1:1)

HLINSKO: Žejdlík – Koudelka, Kysela, Cestr, Veselský – P. Novák, Cach, M. Bouška, Cepl – T. Bouška, Šulc (57. Holec, 90. J. Novák). ŽIVANICE: Mareček – Moravec, Michal, Ferčák, Macháček (54. Hanovec) - Mocanu, Hrmo (62. J. Jedlička), Gorol, Černík (73. T. Jedlička) - Čech, Balog. BRANKY: 39. M. Bouška – 42. Balog. DIVÁKŮ: 250.

Domácí fotbalisté nastoupili do utkání bez Romana Jůna, který hrál i za Živanice a nyní do konce sezony nastoupil hostování ve Vysoké nad Labem. Už od prvních minut měli více ze hry fotbalisté Živanic, posílali na Žejdlíkovu bránu útok za útokem. Ve druhé minutě pálil Gorol vysoko nad. Čech prošel o pár minut později sám domácí obranou, ale střílel vedle. Balog následně trefil z otočky jen boční síť. Závary před domácí brankou následovaly v bleskovém sledu. Další akci zahájil Balog, když prodloužil nabíhajícímu Michalovi, tomu ale střela ideálně nesedla, z následného rohu se k hlavičce dostal Ferčák, ani jeho pokus však neskončil v síti. A když se ani z dalšího rohu a opětovné Ferčákově hlavičce nepodařilo Živanickým vstřelit úvodní branku utkání, začali se probouzet dosud pasivní domácí. Ve dvacáté minutě vyslal první pozdrav Bouška, Mareček však zůstal v klidu, neboť jeho střela šla vysoko nad. Časomíra ukazovala 21. minutu, když Gorolova dělovka rozezvučela tyč Žejdlíkovy branky. Pravý infarkt však zažila početná výprava živanických fanoušků ve 24. minutě. Po faulu na Černíka zahrával Gorol standardku, Žejdlík se snažil pokrýt pravou část brankového prostoru, ale míč se dostal na druhou stranu, kde nebyla branka chráněná, u míče si ale neporozuměli Černík s Michalem a tutovku tak nevyužili. Jako obvykle aktivní Gorol znovu bombil o pár minut později, avšak nad Žejdlíkovu branku a když se nepodařilo proměnit šanci ani Černíkovi, přišel úder domácích a Bouška z nevině vypadající akce otevřel skóre - 1:0. Vše podstatné v zápase se tak odehrálo během tří minut, neboť Sokol dokázal odpovědět po samostatné Balogově akci ve 42. minutě – 1:1.

38. minuta - akce Jakuba Černíka    

Fotoreportáž z Hlinska zde

Druhý poločas přinesl úpornou bitvu o střed pole, akce střídala akci, ale Živanice se už do tolika vyložených příležitostí nedostávaly,  fotbalisté Hlinska naopak bojovali o každý míč a snažili se lámat Živanické útoky přehuštěnou obranou a kontrovat brejky. V 57. minutě zaperlil pozorný Mareček, když likvidoval nepříjemnou střelu. Zajímavější okamžiky a  urputnou snahu zvrátit utkání na svojí stranu přineslo až posledních dvacet minut zápasu. V 70. minutě musel opět zasahovat Mareček, když jeho bdělost zkoušel aktivní hlinecký Bouška. O chvíli později pálil z dálky Ferčák, jeho střela šla však mimo tři hlinecké tyče. V samém závěru rozehrávaly Živanice dvě standardky první rozehrál Černík, ale Ferčák hlavičkoval nad, druhou bombil napřímo Gorol, ale z té už byl jen roh a když ani po něm nepadl gól, ukončil sudí Hořínek utkání, ve kterém se oba týmy rozešly smírně 1:1. "V úvodu jsme neproměnili šance a dvakrát jen orazítkovali tyč. V průběhu utkání se nám zranili Macháček a Hrmo a museli jsme přednostně řešit defenzívu. Soupeř se ujal vedení nádherným gólem M. Boušky, naštěstí se nám podařilo krátce po té vyrovnat. Domácí se proti nám vypnuli k bojovnému výkony na hranici sebeobětování. Myslím, že toto byl na podzim náš nejhorší výkon. Ztratili jsme vedoucí příčku,“  řekl po zápase pro Pardubický deník Jaroslav Kratochvíl, trenér Živanic.       (JŠ)