10. kolo Divize C: FK Zbuzany - TJ Sokol Živanice 0:2 (0:1)

16.10.2017 10:28

FK Zbuzany - TJ Sokol Živanice 0:2 (0:1)

ZBUZANY:  Winter - Maleček, Dosoudil, Karda (80. Musil), Barciaga – Radosta (46. Brodský), Lička, Šírl - Laušman, Kincl (56. Kordiak), Říha.

ŽIVANICE: Ptáček - Burianek, Zdeňka, Ferčák, F. Pánek - Petrus (87. Novák), Gorol, Herzán, Kakrda – Ujec (82. Bukač), D. Pánek (72. Polák).

BRANKY: 10. Kakrda, 51. Gorol. ŽK: 5:3. ROZHODČÍ: M. Štěrba – V. Štěrba, Štefan. DIVÁKŮ: 250.

Hosté se na nováčka s řadou exreprezentantů důkladně připravili a zápas měli ve své moci. Skóre otevřeli již v 10. minutě, kdy míč zacentroval do velkého vápna Zbuzan D. Pánek a Kakrda ve výhodné pozici nezaváhal - 0:1. Gól přinesl na kopačky hostí klid a v průběhu první půle mohli několikrát skóre ještě zvýšit. Ve 35. minutě ale měli blízko ke gólu i domácí. Gólman Ptáček zachraňoval míč téměř na brankové čáře. Také vstup do druhé půle favorizovaným Živanicím vyšel. V 51. minutě Gorol po rohovém kopu trefil šibenici zbuzanské branky, kterou střežil na Pardubicku velmi známý gólman Václav Winter.

Hru měli Živaničtí pod kontrolou a svoje vedení mohli i navýšit: „S výkonem mužstva jsem byl spokojen, soupeři jsme nedali šanci na úspěšný výsledek, mnozí naši hráči hráli na víc než sto procent výkonu a výsledek se dostavil,“ zářil spokojenosti trenér Petr Doležal.

napsal o utkání Týdeník Pernštejn, vyšlo dne 16. 10. 2017

 

"K zápasu jsme přistoupili s respektem, věděli jsme, že Zbuzany jsou doma velmi nebezpečné. Po utkání musím pochválit celý tým za bezchybnou týmovou hru, kdy můžu jen vypíchnout výkon našeho gólmana Ptáčka, který nedovolil domácím skórovat a korunoval tak vítězství Sokola," uvedl po utkání Miloslav Petrlík, asistent trenéra Sokola Živanice. "Podali jsme odpovědný a dovolím si tvrdit fotbalově pohledný výkon, díky němuž bereme z velmi těžkého utkání zaslouženě​ tři body," dodal asistent trenéra.