10. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - 1.FK Nová Paka 0:0

14.10.2013 17:43

TJ Sokol Živanice – 1.FK Nová Paka 0:0

ŽIVANICE: Vízek – Novotný, Kabeláč, Ferčák, Mocanu – Buriánek, Herzán, Gorol (80. Malý), Paprčiak - Klátil (90. Rydval), Krejčík (88. Hofman). ROZHODČÍ: Vrzal – Hrkal, Čechlovský. ŽK: 2:2. DIVÁKŮ: 240.

V rámci desátého divizního kola zavítal do Živanic lídr tabulky, spojený tým Nového Bydžova a Nové Paky a diváci, kteří přišli, rozhodně nemohli litovat. Hrál se rychlý a pohledný fotbal, kterému chyběly pouze branky, byť příležitosti ke vstřelení měly oba týmy. Domácí se snažili kombinovat a už v desáté minutě zahrozili akcí, kterou založilo tvořivé duo Herzán – Gorol, Klátilovu následnou střelu však kryl gólman Ottmar. O pár minut zahučelo domácí publikum znovu, když do vápna nahrával Klátil Krejčíkovi, ten však míč nestihl ani skluzem. Uběhlo dalších pár minut a po faulu na Ferčáka kopal standardku Herzán, jeho nádherná levotočivá pumelice však šla těsně nad pravým růžkem branky hostí. A když neproměnil další standardku ani novopečený tatínek Gorol, odcházely oba týmy do kabin za stavu 0:0.

Hned v úvodu druhé půle vyskakoval ve vápně na vysoký balón hlavičkový král Sokola Ferčák, došlo však ke kontaktu s obráncem hostí a míč jen těsně minul. Podobná situace nastala v 57. minutě, ale na začátku byla Gorolova standardka, kterou rozehrál na krátko na Mocana, který centroval před branku a na míč jen těsně nedoskočil mladík Paprčiak. Ve druhém poločase už domácí hosty jednoznačně přehrávali, ale míč ne a ne dotlačit do branky. V 60. minutě zvolil Krejčík místo střely přihrávku, ale adresát Paprčiak byl od míče daleko. Asi nejblíže měl Sokol k brance v 66. minutě, kdy Ferčák nejdříve pálil do zdi, ale odražený míč mu dal druhou šanci, ze které vyslal nechytatelnou dělovku, cílil však v řádu jednotek centimetrů od levé tyče branky hostí. Branku pak odmítl vstřelit i Krejčík, a to pár minut před koncem, když byl ve slibné pozici ve vápně. Zápas tak skončil smírně 0:0.

Živanice potvrdily stoupající fazónu a vedoucí tým měl co dělat, aby domácím (zejména ve druhé půli) stačil. Trenéři se shodli, že se jednalo o utkání, které snese parametry ČFL. Remíza se ale nakonec zdá jako spravedlivá. Potlesk zaslouží opět celý tým. „První půle byla vyrovnaná, jezdilo se nahoru dolů. Měli jsme trošku problémy s vysokým útočníkem Macháčkem, který nás vydatně zaměstnával a oživl hru Paky dopředu. Ve druhé půli jsme ale byli určitě lepší my. Bohužel, neproměnili jsme šance, kdy minimálně dvě byly tutovky,“ řekl po utkání kapitán týmu Michal Ferčák. Sokol nyní čekají dvě venkovní utkání, ve Dvoře a v Mýtě. (JŠ)

fotky z utkání zde