10. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - SK Týniště nad Orlicí 3:1 (2:1)

12.10.2014 17:52

TJ Sokol Živanice - SK Týniště nad Orlicí 3:1 (2:1)

 ŽIVANICE: Knobloch - Buriánek, Novák, Ferčák, Poděbradský - Kakrda (89. Novotný), Polák, Gorol, Vanžura (77. Pavlásek) - Janecký (87. Ráliš), Kořínek (65. Vágner). BRANKY: 4. Janecký, 22. Gorol, 46. Buriánek z penalty - 9. Krejčík. ROZHODČÍ: Řeháček. ČK: 0:1 (55. Huňák), ŽK: 1:3. DIVÁKŮ: 140.

Domácí se dostali do rychlého vedení, když už ve 4. minutě Janecký rozvlnil síť – 1:0. Hosté však udeřili záhy, o pouhých pět minut později, když Krejčík k levé tyči usměrnil hlavou centr aktivně hrajícího Slezáka. V 16. minutě se do vápna probojoval Kořínek, jeho pokus se odrazil ke Gorolovi, ale ten jen prudce vypálil nad. O pár minut později střílel tvůrce hry hostí Slezák, domácí se však po jeho neúspěšném pokusu dostali do brejku, který zatáhl do obranného pásma Týniště Kořínek a k zakončení se dostal Vanžura, v perfektní pozici však pálil vedle. Tentokráte se tak otřepané „nedáš, dostaneš“ nekonalo. Vedení na stranu Sokola vrátil Radek Gorol, který překrásně vybombil míč z dobrých dvaceti metrů a nedal Rolejčkovi šanci chytat – 2:1. Do konce poločasu ještě zaznamenali brankovou příležitost Novák, Gorol a Janecký, avšak jejich pokusy v síti Týniště neskončily a do kabin se odcházelo za stavu 2:1.

Hned v úvodu druhého poločasu byl ve vápně faulován Kakrda a pískalo se. Jako zkušený exekutor se k penaltě postavil Buriánek a s přehledem proměnil – 3:1. Ve druhé půli domácí ještě přidali a Týniště se dostávalo pouze do ojedinělých brejků, avšak v koncovce se nedařilo ani na jedné straně. V 53. minutě byla k vidění pohledná kombinační akce po ose Gorol – Poděbradský – Janecký, avšak hlavička posledně jmenovaného šla těsně vedle. V 55. minutě se poroučel do sprch Huňák, který po odpískání fauloval Buriánka. V 57. minutě se opakovala situace z úvodu druhé půle, ve vápně byl Vydareným stažen Kakrda a následnou penaltu šel kopat Buriánek, tentokrát však chyběla špetka štěstí, neb jeho pumelice rozezněla pravou tyč branky hostí. Deset minut před koncem pak rozezněl břevno Rolejčkovy branky Ferčák! Na konci zápasu ještě nebezpečně pálili Kakrda a Gorol, ale jejich pokusy hostující brankář vytáhl nad branku. Shrnuto podtrženo, po většinu zápasu měl Sokol výraznou převahu, a kdyby utkání skončilo 6:1, nikdo by se nemohl divit. Hosté však nepředvedli odevzdaný výkon a rozhodně nepůsobili dojmem týmu, který by měl hrát o záchranu. Živanice nyní čekají dvě nepříjemná utkání na půdě hostí, nejdříve v České Třebové (so 18. 10. 2014 od 15:30), následně pak Sokol zajíždí do Dvora.                                                                                                  (JŠ)