12. kolo Divize C: FK Admira Praha - TJ Sokol Živanice 1:1 (1:0), pen. 4:3

29.10.2017 15:20

FK Admira Praha - TJ Sokol Živanice 1:1 (1:0), pen. 4:3

ŽIVANICE: Ptáček - Motyčká, Novák, Zdeňka, F. Pánek (46. Hundák) - Kakrda, Gorol (89. Trupl), Herzán, Polák - Ujec, D. Pánek (46. Bukáč).

BRANKY: 25. Turák - 65. Ujec. ŽK: 1:1 ROZHODČÍ: Novotný - Benedikt, Babka. DIVÁKŮ: 183.

Extrémní počasí a místy podmáčený terén s kalužemi byl pro obě mužstva překážkou hrát kvalitní kombinační fotbal. Hosté bez Ferčáka a Buriánka se již v úvodu utkání mohli dostat do vedení, když těsně před šestnáctkou pálil na branku Admiry Gorol, ale míč se odrazil jen od tyče zpět do pole… Ve 25. minutě měli hosté standardku, ale po individuální chybě se po rychlé akci domácí ujali vedení Turákem. Po změně stran měli hosté ještě složitější roli, neboť hráli proti silnému větru. Přesto se jim podařilo v 65. minutě skóre vyrovnat. Po akci Hundáka se do listiny střelců zapsal Milan Ujec. Zápas nakonec dospěl až do remízového konce a tak o druhý bonusový bod se rozhodovalo z penaltového souboje. V tom byli úspěšnější domácí a tak z hlavního města si Živaničtí přivezli jediný bod.

uvedl 30.10.2017 o utkání Týdeník Pernštejn

"Před zápasem jsme si říkali, že každý bod z Admiry bude dobrý, ale vzhledem k průběhu bych řekl, že jde o ztrátu," uvedl po utkání matador Sokola Živanice Michal Ferčák, který díky lehčímu zranění hru neovlivnil a dění sledoval pouze mezi náhradníky na střídačce. "Domácí šli do vedení po naší zbytečné chybě, ale následně jsme soupeře zmáčkli a dění jsme po většinu druhého poločasu kontrolovali, škoda jen našich neproměněných šancí. Každopádně žádná tragedie se nekoná, už nyní se soustředíme na další utkání," dodal Michal.