12. kolo Divize C: SK Vysoké Mýto - TJ Sokol Živanice 1:2 (1:1)

28.10.2013 17:30

SK Vysoké Mýto – TJ Sokol Živanice 1:2 (1:1)

ŽIVANICE: Hlouš  – Novotný, Kabeláč, Buriánek, Mocanu  – Malý (88. Krolop), Herzán, Gorol, Krejčík – Klátil (90. Hanč), Rydval (55. Hofman). BRANKY: 45. Podmajerský z pen. – 14. Klátil, 58. Krejčík. ROZHODČÍ: Tryzna. ŽK: 4:1. DIVÁKŮ: 300.

Sokol byl v úvodu jednoznačně lepším týmem a diktoval tempo zápasu. V první půli se hrálo zejména na půlce Mýta a Živanice zaznamenaly několik slibných šancí, i díky tomu přišla první branka již ve 14. minutě, když Gorol loboval přes obrannou řadu domácích a našel Klátila, který zakončil – 0:1. V 17. minutě se v nejlepším světle předvedl Radek Hlouš, který vytáhl nad břevno nebezpečnou pumelici. Na straně hostí se zastřelovali ještě Herzán a Kabeláč, ale jejich pokusy za zády exživanického gólmana Černíka neskončily. Ve 45. minutě chyboval ve vápně Buriánek a byť byla nařízená penalta relativně přísná, jeho zákrok se jednoznačně zařadil do kategorie těch zbytečných. Radek směr střely vystihl, ale na míč, bohužel, nedosáhl – 1:1.

Druhá půle nepřinesla nikterak atraktivní podívanou a na obou stranách docházelo k řadě chyb. Živanice však přeci jen měly více ze hry a vítězství definitivně strhly na svojí stranu v 58. minutě, kdy Herzán centroval do vápna a hlavou zakončil Krejčík – 1:2. Do konce utkání tak již ke změně stavu nedošlo, i když se trefit zkoušel Gorol a hezkou levotočivou střelu vyslal na domácí branku i Hofman. Živanice zvládly další venkovní utkání a v šesti zápasech, pod vedením kouče Pulpita, již připisují 12 divizní bod (3-3-0). (JŠ)