13. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - FK Železný Brod 1:4 (1:2)

03.11.2013 17:19

TJ Sokol Živanice – FK Železný Brod 1:4 (1:2)

ŽIVANICE: Hlouš – Novotný (74. Rydval), Kabeláč, Ferčák, Malý – Krolop, Herzán, Gorol (58. Buriánek ), Krejčík - Paprčiak (58. Hofman), Klátil. BRANKY: 9. Klátil - 6. Holeček, 43. a 57. z pen Linka, 87. Havel.  ROZHODČÍ: Hocek - Machýček, Schejbal. ŽK: 3:4. DIVÁKŮ: 90.

Sychravé sobotní popolední přineslo necelé stovce diváků také sychravou fotbalovou podívanou. Už v šesté minutě ztratil Novotný (v tu chvíli poslední hráč Živanic) na půlce míč a Holeček se řítil sám na domácí bránu. Své sólo zakončil k pravé tyči a Radek Hlouš nemohl nic dělat - 0:1. Domácí poměrně rychle kontrovali Klátilem, který se nejlépe zorientoval v nepřehledné situaci před brankou hostí a míč za asistence brodského hráče dotlačil do sítě - 1:1. O minutu později mohl Sokol vývoj utkání obrátit ve svůj prospěch. Klátil se totiž řítil na branku a byl stažen ve vápně, načež byla nařízena penalta. Dosud neomylný exekutor Herzán však poslal podprůměrnou střelu, kterou gólman Kopal s přehledem chytil. Tato situace hrála důležitou roli pro celkový vývoj utkání. V první půli se Sokol dožadoval další penalty za surové stažení Ferčáka ve vápně, hlavní arbitr však nechal utkání plynout dál. Tečku za první půlí udělal Linka ve 43. minutě, který prostřelil všechno, co mu stálo v cestě, a pravděpodobně v tento moment o utkání definitivně rozhodl.

Druhá půle přinesla ze strany domácích takřka odevzdaný výkon (s výjimkou desetiminutovky v rozmezi 70. - 80. minuty) a všechny řady kupily chybu za chybou. V 57- minutě byla nařízena penalta ve prospěch hostů za faul Radka Hlouše. Exekutorem se stal Linka a zvýšil na 1:3 pro hosty z Brodu. V 63. minutě zkouel z otočky zakončit Ferčák a jeho střela šla jen půl metru od tyče. Snížit ještě mohli Buriánek a Krejčík, ale Sokolu nebylo v tomto utkání přálo. Zato hostím se dařilo vše na co "sáhli" - v 87. minutě zvýšil Havel na 1:4 a když v 90. minutě zadunělo břevno branky Radka Hlouše ozval se spásný zvuk píšťalky. Je potřeba uznat, že hosté odváželi zaslouženě tři body a Živanice zažily studenou sprchu. Pochvalu zaslouží aktivní Krolop, pozorný Ferčák a neúnavní a hlasití fanošci z kotle. Poslední dvě kola podzimu nebudou pro Sokol vůbec lehká, za týden nás čeká venku Jablonec a v 15. kole doma Turnov. (JŠ)