15. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - MFK Trutnov 0:2 (0:2)

16.11.2015 12:26

TJ Sokol Živanice - MFK Trutnov 0:2 (0:2)

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Novák, Ferčák, Novotný - O. Ujec (72. Sůra), Herzán, Gorol, Hundák (61. Polák) - M. Ujec, Kakrda (66. Tulach).

BRANKY: 14. Kejzlar, 37. Tauchman. ROZHODČÍ: Kříž. ŽK: 5:2. DIVÁKŮ: 190.

Dosud každý domácí zápas Sokola Živanice znamenal pro hosty jedinou jistotu, a sice že ve skóre se údaj o obdržených brankách zvedne minimálně o čtyři branky, až Trutnovští tuto šňůru přestřihli a ze Živanic odjížděli s čistým kontem a dvěma brankami do plusu. Nic naplat, každá série jednou skončí, jisté však je, že Sokol zaznamenal dosud nejúspěšnější „půlsezónu“ ve své historii, když přezimuje na druhém místě divizní tabulky. I počet dosud získaných bodů a nahrané skóre statistiky nepamatují!

Začněme však popořadě. Úvod utkání přinesl pouze opatrné oťukávání. První šance domácích byla k vidění v 11. minutě, kdy M. Ujec střílel těsně nad. První šance hostí však rovnou přinesla i první branku utkání, to když si domácí obránci nepříliš důrazně poradili s míčem, ke kterému se do stal Kejzlar, který pohotově zakončil – 0:1. Sokol byl blízko vyrovnání, když Herzán servíroval míč M. Ujcovi do vápna, ten ale jen zblízka napálil gólmana Šťastného. Místo vyrovnání však, bohužel, přišlo zvýšení hostí. Ve 37. minutě si vybral slabší chvilku jinak pozorný brankař Volšík, který se nechal zaskočit Tauchmanovou střelou do šibenice, na kterou však měl dostatek času i prostoru – 0:2. Těsně před poločasovým hvizdem mohl ještě snížit Kakrda, ale jeho nedůraznou střelu vyrazil brankář hostů.

Sokol po přestávce znatelně zvýšil obrátky a dostal hosty pod tlak, avšak převaha zůstala bez gólového efektu. Nutno dodat, že Trutnovští se do zbytečných dobrodružství nepouštěli a v této fázi utkání se soustředili na obranu. Hra se postupně rozkouskovala a domácím se nedařila ani kombinace a mnohé slibné akce končili na křídle, neboť tentokrát domácí hráči neposlali do vápna jediný „kloudný“ centr.  Utkání tak skončilo v intencích první půle a hosté zaslouženě odváželi tři body…                                                                                                    (JŠ)