13. kolo Krajského přeboru: Živanice -Holice 3:0 (0:0)

01.11.2010 10:57

TJ SOKOL Živanice – SK Holice 3:0

ŽIVANICE: Mareček – Hrmo, Vrážel, Ferčák (46. Hanovec), Moravec– Michal, Mocanu (43. Macháček), Jakub Jedlička, Gorol – Čech, Balog (77. Tomáš Jedlička). HOLICE: Branda – Strnad, Kašpar, Kopřiva, Skalický (30. Betlach) – Valenta, D. Velinský (77. Hrubý), Machatý, T. Krpata – Udržal, Starý.BRANKY: 65. Balog, 68. Gorol, 85. T. Jedlička. 

Poslední kapitola podzimní části krajského byla dopsána zápasem s Holicemi. Duel měl podobný průběh jako ve čtvrtek s Chocní - poměrně slabou první půli a o poznání lepší druhý poločas, ve kterém se domácí zvedli. Přesto všechno se dá říci, že Holice se držely se Sokolem až do 65. minuty, kdy přišel první trest v podobě domácího gólu, avšak do vyložených šancí se dostávali hosté jen sporadicky. Začněme však od začátku. První slibná akce se zrodila v 9. minutě, Gorol zatáhl míč do útoku a přihrál Čechovi, který prodloužil na Baloga a ten po krátkém váhání pozdravil holického gólmana krásnou střelou. Dalším adeptem na vstřelení první branky byl zmíněný Radek Gorol, který svými zdařilými pokusy vydatně zaměstnává soupeře v každém zápase, tentokrát však střílel vedle a deset minut před koncem první půle dorážel odraženou střelu pouze do náruče gólmana Brandy. Vše podstatné se však odehrálo ve druhém poločase, jehož předzvěst přišla již ve 42. minutě, kdy se zranil Liviu Mocanu a byl vystřídán Rosťou Macháčkem, který měl důvod k sobotní oslavě svých 49. narozenin, protože připravil potřebný střelecký potenciál Živanic. Do druhého poločasu nenastoupil též zraněný Ferčák, kterého nahradil Hanovec.

Situace z 68. minuty - Radek Gorol zvyšuje na 2:0

Další fotky z utkání s Holicemi zde

Už v první minutě druhého poločasu zaduněla po nádherné Čechově ráně tyč branky, kterou střežil Branda a ani z následné dorážky Balog neskóroval. Následovalo dvacet nepříliš fotbalově výživných minut, když se na pravé straně uvolnil Macháček a přesným centrem připravil Balgovi lahůdku na zakončení – 1:0. Uplynulo několik málo dalších minut a přišel další zářez. Gorol bombil z dálky a přízemní střelou zvýšil už na 2:0. Domácí byli na koni a úroveň zápasu se o poznání zvedla. Po dvou slušných šancích ještě zaznamenali Čech a Gorol, avšak skóre uzavřel holický host v domácím kádru Tomáš Jedlička, který zvýšil pět minut před koncem na konečných 3:0. K vidění nebyl nejlepší zápas letošní sezóny, avšak Živaničtí potvrdili roli favorita soutěže a horkého adepta na postup, neboť dokázali i napodruhé zvrátit nepříznivý průběh utkání, vzpamatovat se a strhnout vývoj zápasu na svojí stranu. Po podzimní části vedou Živanice o 4 body před Pardubicemi, ale třetí Svitavy již na nás ztrácí 12 bodů. Nejlepšími střelci jsou prozatím Gorol a Balog, kteří mají na pažbě po 8 zářezech. Živanice také ještě dosud nepoznaly hořkost porážky. Jaroslav Kratochvíl, trenér Živanic po zápase uvedl: „První poločas byl z naší strany mírně zabrzděný. Mohly za to dvě skutečnosti. Jednak únava ze čtvrtečního zápasu s Chocní, kdy jsme se při otáčení výsledku vydali ze všech sil a také dvě nucená střídání. Jak Hanovec tak Macháček ale naší hru oživili. Navíc jsme zahodily tři gólovky. Holice hrozily z krajních prostorů a také standardkami. Druhou půli jsme zahájili rychlým ťukesem, na jehož konci stála tyčka. Přesto to byl pro nás impuls. Obranu houževnatého soupeře jsme nakonec prolomili. Z kluků definitivně spadla únava a pochopitelně jim narostla křídla. Soupeř už nestačil zachytávat naše ataky, a proto je naše vítězství celkem přesvědčivé.“                                                                          (JŠ)