14. kolo Divize C: TJ Sokol Jablonec nad Jizerou - TJ Sokol Živanice 3:2 np (2:2)

10.11.2014 18:19

TJ Sokol Jablonec nad Jizerou - TJ Sokol Živanice 3:2 np (2:2)  

ŽIVANICE: Volšík -  Poděbradský, Novák, Ferčák (36. Novotný), Pavlásek - Buriánek, Gorol, Polák, Kakrda (90. Mocanu) - Janecký (75. Ráliš), Kořínek. BRANKY: 25. Krejčík, 64. vlastní - 3. Gorol, 13. Kořínek. POLOČAS: 1:2. ROZHODČÍ: Matoušek. ŽK: 1:1. DIVÁKŮ: 230.

Úvod zápasu Živanicím vyšel a po třinácti minutách by nikdo z přihlížejících neočekával penaltové rozuzlení. V tu dobu totiž Živanice vedly o dvě branky a byly jednoznačně na koni. Ve 3. minutě se nejprve Gorol parádně trefil přesně z přímého kopu a o deset minut později přidal druhý zásah Kořínek. Živaničtí však další šance nevyužili, i když se útočné akce střídaly na obou stranách. Po chybě v živanické obraně domácí snížili na 2:1. Deset minut před koncem první půle musel střídat zraněný kapitán Živanic Ferčák.

Domácí se ve druhé půli usilovně snažili o vyrovnání. To přišlo v 64. minutě, kdy si Buriánek srazil míč do vlastní sítě. Několik brejků Živanic ke gólu nevedlo a na druhé straně musel zasahovat Volšík. O vítězi rozhodly až pokutové kopy. Hosté hned první dvě penalty neproměnili a domácí se ani jednou nemýlili, rozstřel tak skončil poměrem 4:2 a Jablonečtí brali dva body. Sokol již potřetí neuspěl v penaltovém vabanku a z Jablonce veze bod. „ Výsledek zápasu v Jablonci vnímám jako bodovou ztrátu a ta mě samozřejmě velmi mrzí, myslím, že zápas jsme nedovedli k vítěznému konci jen díky našim zbytečným chybám a po takovém utkání vždy zůstane určitá hořkost. Nyní nás však čeká poslední domácí utkání proti Turnovu, ke kterému musíme upnout veškerou pozornost,“ řekl po utkání smutný kapitán Sokola Michal Ferčák