15. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - FK Pěnčín-Turnov 2:1 np (1:1)

16.11.2014 13:16

TJ Sokol Živanice – FK Pěnčín-Turnov 2:1 np (1:1)  

ŽIVANICE: Volšík -  Poděbradský, Novák, Novotný, Pavlásek -  Ráliš (89. Buriánek), Gorol, Polák, Kakrda – Vágner (90. Mocanu), Kořínek (64. Janecký). BRANKY:  70. Kakrda – 34. Bárta. POLOČAS: 0:1. ROZHODČÍ: Machýček. ŽK: 1:2. DIVÁKŮ: 150.

První poločas nabídl zajímavý a pohledný duel s mírnou převahou domácích, kteří si od prvních minut vypracovávali šanci za šancí. Hned z úvodní rozehrávky mohl skórovat Kořínek, ale jeho přehození gólmana Hyky nemířilo mezi tři tyče. V 10. minutě zahrával standardku Gorol, ale jeho pumelice rozezněla pouze břevno! Na druhé straně se z nenápadné akce vyklubalo velké nebezpečí pro domácí bránu, když aktivní Bárta hlavou lehce posunul míč a ten orazítkoval pravou tyč Volšíkovy svatyně. Ve 24. minutě se Polákův pokus odrazil ke Gorolovi, který pohotově vypálil, ale jeho přízemní střela šla těsně vedle levé tyče. O minutu později se blýskl domácí brankář Volšík, který bravurně zlikvidoval Papouškův pokus směřující do pravého růžku jeho branky. Na druhé straně čaroval hostující gólman Hyka, který vytáhl umístěnou Gorolovu standardku. Sokol však svoje akce nezužitkoval, a tak na druhé straně udeřili hosté. Deset minut před koncem prošel středem obrany Živanic Bárta a nekompromisně skóroval  - 0:1.

Druhá půle postrádala atraktivitu prvního poločasu, přibylo nepřesností na obou stranách a notně ubylo zajímavých brankových příležitostí. Výjimkou byla povedená Vágnerova střela v 60. minutě, která těsně minula spojnici břevna a pravé tyče Hykovy brány. Nervózní průběh druhého poločasu rozčísl až Kakrda, který vyrovnal na 1:1. Tento stav svítil na časomíře až do konce utkání, a to i přes závěrečný tlak domácích. Sokol tak nastoupil v domácí premiéře k penaltovému rozstřelu, který měl šest kol. Domácí se netrefili hned v úvodu, penalty hostí pak v pátém a šestém kole vyčapal brankář Sokola Volšík! Živanice tak poprvé v sezóně (na čtvrtý pokus) uspěly v penaltovém rozstřelu a připsaly si dva body! Celkový podzimní zisk 28 bodů stačí Sokolu na přezimování na slušném pátém místě divizní tabulky. (JŠ)