16. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - Jiskra Ústí nad Orlicí

09.03.2014 17:45

TJ Sokol Živanice – Jiskra Ústí nad Orlicí 1:0 (1:0)

ŽIVANICE: Ottmar – Mocanu, Novák, Ferčák, Pavlásek -  Buriánek, Gorol (90. Novotný), Strnad, Janecký (89. Hamák) – Mach (75. Krejčík), Kakrda (59. Polák). BRANKA: 36. Gorol  ROZHODČÍ: Dusík. ŽK: 2:1. DIVÁKŮ: 160.

Domácí Sokol se do hostí zakousl od počátku a hrálo se ve slušném tempu. Už ve čtvrté minutě zahrozil ze standardky Gorol. Z obou stran však byla hra rozkouskovaná díky řadě chyb a nepřesností. Na místě je potřeba pochválit zejména domácí obranu, která sice nemusela zažehnávat vyloženou šanci soupeře, avšak likvidovala jakýkoli náznak útoku hostí. Po zhruba dvaceti minutách hry mohl skóre po rohu otevřít Lukáš Mach, avšak jeho pokus brankou neskončil. Ve 36. minutě se k dalekonosné bombě odhodlal Gorol, jehož střela v závěru po kontaktu se zemí změnila směr a skončila za zády překvapeného gólmana Marečka – 1:0. Tento okamžik rozhodl celý zápas.

V 65. minutě Strnad hlavičkoval vedle branky hostí. Zazněla-li pochvala směrem k domácí obranné řadě, je na místě pochválit i obranu soupeře, která pracovala pozorně a  nedovolila Sokolu přidat další branku. „Podle mého názoru to byl dnes souboj obran. Jsem moc rád, že jsme zápas zvládli a dotlačili ho až do vítězného konce. Ústí se sice ve druhé půli podzimu příliš nedařilo, přesto má velmi kvalitní tým a dnes to pro nás určitě nebyl lehký zápas,“ uvedl po utkání dirigent živanické obrany Michal Ferčák, který v pátek předal kapitánskou pásku gólmanu Ottmarovi. Příští týden zajíždí Sokol na horkou půdu do Letohradu (na podzim doma 0:1), který dokázal vyhrát ve Dvoře 2:1 a je o bod před Živanicemi.        (JŠ)

zde naleznete několik fotek z utkání