16. kolo divize C: TJ Sokol Živanice - Sparta Kutná Hora 2:0 (1:0)

11.03.2017 18:47

TJ Sokol Živanice - Sparta Kutná Hora 2:0 (1:0)  

ŽIVANICE: Volšík – Sůra, Ferčák, Norek (87. Novotný), Buriánek (84. Motyčka) - Janecký (66. Hundák), Herzán, Gorol, Polák – M. Ujec (80. Kakrda), Petrus.

BRANKY: 35. M. Ujec, 82. Kakrda. ROZHODČÍ: Řeháček - Milner, Šimek. ŽK: 2:2. ČK: 24. Vocel. DIVÁKŮ: 170.

Živanice se od prvních minut zhostily role favorita a hostům z Kutné Hory zle zatápěly. Kdyby po dvaceti minutách svítilo na zařízení 4:0, nebylo by se čemu divit, avšak realita byla trochu jiná. Drtivý tlak domácích přinesl "pouze" velkou řadu šancí. Už v páté minutě neskóruje do odkryté brány po závaru v malém vápně Ujec, Petrus zblízka pálí hlavou nad a Gorol umisťuje trestňák přesně k tyči, ale gólman Malý pokus přečte. Vše dokresluje dění kolem 20. minuty, kdy nejprve Hezán posunuje na nabíhajícího Petruse, ale jeho pumelice z hranice vápna jen „lízne“ břevno branky hostí. O dvě minutky později pálí i Ujec, jeho pokus se ale pro změnu s pomocí břevna odráží zpět do hry! Ve 24. minutě viděl hostující Vocel druhou žlutou kartu a poroučel se do sprch. Obraz hry se ale nezměnil, hraje se pouze na půlce Kutné Hory, nicméně Sokol nenachází recept na vstřelení branky. To platilo až do 35. minuty, kdy skóre otevřel Ujec dorážkou v malém vápně – 1:0.

I druhá půlka nabídla stejný obraz hry, hrálo se prakticky jen na půlce hostujícího týmu a Sokol se úporně snažil o další branky, ale nedaří se… V 59. minutě Gorol přesně centruje do vápna, Ujec ale usměrňuje míč hlavou těsně nad. V 68. minutě hosty již potřetí v zápase zachraňuje, tentokrát po Petrusově pokusu, břevno! Tečku za zápasem učinil až střídající Kakrda, který po dvou minutách na hřišti po rohu hlavou uzavírá na konečných 2:0!                                                            (JŠ)

celý záznam utkání najdete zde