17. kolo Divize C: FK OEZ Letohrad - TJ Sokol Živanice 0:1 (0:0)

16.03.2014 18:14

FK OEZ Letohrad – TJ Sokol Živanice 0:1 (0:0)

LETOHRAD: Ehrenberger – Šponar (88. J. Jedlička), Vaniš, Strasmeier, Krystl – J. Štěpán (69. P. Štěpán), Kříž (59. Tichý), Kail, Černohorský – Kabourek, T. Jedlička (76. Linhart). ŽIVANICE: Ottmar – Novotný, D. Novák, Ferčák (46. Krejčík, 90. Kakrda), Pavlásek – Buriánek, Gorol, Strnad, Polák – Janecký, Mach (62. Hamák). BRANKA: 84. Hamák. ROZHODČÍ: Vrzal. ŽK: 2:1. DIVÁCI: 120. 

Oba celky zahájily jarní část sezóny vítězně. Letohrad venku překonal Dvůr Králové 3:2 a Sokol vybojoval tři body za domácí porážku Ústí, a tak utkání druhého jarního kola slibovalo nelehký souboj o divizní body. Utkání se hrálo v rychlém tempu, ale šancí bylo jako šafránu a spíše se objevovaly ojedinělé střelecké pokusy z větší vzdálenosti. V úvodní fázi hry se zejména bojovalo o střed hřiště. Domácí se snažili být velmi důrazní v osobních soubojích. To se stalo v samém závěru první půle osudné Ferčákovi, který byl nevybíravým způsobem skolen tak, že musel střídat. Později byl po hrubém zákroku ošetřován také gólman Ottmar. 

Ani druhý poločas nepřinesl příliš oslnivý fotbal a utkání připomínalo první jarní utkání v Živanicích, kdy se zejména prezentovaly obrany obou mužstev, neboť utkání bylo šancemi okořeněno jen ve stopových dávkách. V 75. minutě se hrdinou Sokola stal gólman Ottmar, který na čáře bravurně zlikvidoval nebezpečný pokus domácího Kabourka a v rozhodujícím momentu zachránil Sokol před brankou, která by mohla významně ovlivnit další průběh utkání. Dalším hrdinou Sokola se pak stal pět minut před koncem David Hamák, který vzal vše do svých rukou a povedené sólo zakončil krásným lobem, který skončil v síti domácích. Byl to druhý zásadní moment utkání, který rozhodl o tom, že Sokol oplatil Letohradu domácí porážku a zaslouženě připisuje další tři jarní body. V sobotu 22.3.2014 nastoupí Sokol doma proti TJ Svitavy, které doma prohrály 2:3 se Dvorem Králové.                                                                                                (JŠ) 

záznam celého utkání zde 

fotky z utkání naleznete zde