Sokol ztratil tříbodové utkání s Kutnou Horou v posledních minutách zápasu

22.03.2015 18:23

TJ Sokol Živanice – Sparta Kutná Hora 2:3 np (2:2)

ŽIVANICE: Volšík - Novotný, Novák, Tischler, Pavlásek - Herzán (81.Mocanu), Ráliš, Gorol, Janecký - Kulič (49. D. Černík), J. Černík. BRANKY: 2. Kulič, 29. J. Černík - 84. Křelina, 89. Franc. 

ROZHODČÍ: Janoch, ŽK: 2:3. DIVÁKŮ: 160. 

Živanický Sokol i ve třetí jarní odvetě zbytečně ztratil body, tentokrát však penaltovému rozstřelu předcházel nezvládnutý konec utkání a obrat zápasu v podání hostí. V Živanicích bylo k vidění pohledné utkání, kdy domácí aktivně „bušili“ do Sparty Kutná Hora od prvních minut. Své ovoce přineslo aktivní pojetí hry již ve 2. minutě, kdy Marek Kulič zkušeně přeloboval gólmana Zicha – 1:0. Živanice první branka neukolébala a i nadále usilovaly o zvýšení skóre, chyběla však špetka štěstí, ať už Herzánovi, Černíkovi nebo Kuličovi, kteří byli v této fázi hry před hostující brankou k vidění nejčastěji. Vytoužená změna skóre přišla až ve 29. minutě, kdy bezvadnou přihrávku Kuliče zužitkoval Jakub Černík – 2:0. O pár minut později (opět po přihrávce Kuliče) prudce pálil Ráliš, jeho střela však nemířila mezi tři tyče. Ve 43. minutě se sám na gólmana řítil rychlonohý Janecký, ale v rozhodující chvíli si míč příliš předkopl.

I ve druhém poločase byl k vidění atraktivní duel hraný ve svižném tempu a byl to i nadále domácí Sokol, který měl blíže k brance. V 62. minutě povedenou střelu Herzána vyrazil s potížemi Zich a poradil si i s následnou dorážkou J. Černíka. A když zvýšení náskoku domácích nevyšlo po dvakráte ani Gorolovi a ani Rálišovi, který měl na dosah dorážku na zadní tyči, přišel smolný závěr utkání. Šest minut před koncem nacentroval Wolf a na následnou hlavičku Křeliny Volšík pohotově reagoval, avšak změny trajektorie míče za svá záda nedosáhl – 1:2. Asi nejvíc domácí zamrzelo vyrovnání, které přišlo po „hrubici“ hráčů Sokola, k míči se dostal Franc a domácí gólman byl bez šance –2:2.

V penaltovém rozstřelu se Sokolu nezadařilo až v páté sérii, kdy J. Černík neproměnil, zatímco kutnohorský Urban neváhal. (Za Sokol k penaltám nastoupili postupně Gorol, Tischler, Mocanu, Novák a J. Černík). ()