18. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - TJ Svitavy 4:0 (1:0)

23.03.2014 17:47

TJ Sokol Živanice – TJ Svitavy 4:0 (1:0)

ŽIVANICE: Ottmar – Novotný, Novák, Ferčák, Pavlásek – Buriánek (76. Hamák), Strnad, Gorol, Polák (80. Mládek) – Mach (80. T. Kakrda), Janecký (57. Krejčík). SVITAVY: Jílek – Čížek, Kroulík, Ptáček, Novák (76. Urban)  – R. Ehrenberger (76. Chlup), Brůna – Seidler (67. Filip), Andrle (67. Veselský), Belej – Ovad. BRANKY: 36. a 59. Mach, 71. a 72. Krejčík. ROZHODČÍ: Grimm (Plzeň) – Janoch, Svatík. ŽK: 0:2. DIVÁCI: 170.

Živanice se do Svitav zakously od první minuty a kdyby na tabuli v desáté minutě svítilo 2:0, nebylo by divu. Už ve třetí minutě naskakoval po rohu na míč Ferčák, ale jeho pokus nemířil mezi tři tyče. O pár minut později byl před Jílkovou bránou další závar, ale nikdo ze Živanických míč nestihl doklepnout. Ve 27. minutě se po standardce prosadil Strnad, ale zvednutý praporek signalizoval offside. Živanice do soupeře bušily. Ve 34. minutě napřáhl ke střele Gorol a s jeho parádní pumelicí měl hostující gólman slušnou práci. „Platné“ otevření skóre přišlo až ve 36. minutě, kdy Strnadovo dlouhé vhazování našlo adresáta Macha a ten hlavou otevřel skóre – 1:0. Ve 40. minutě to v hledišti jen zahučelo, když Janecký přesně našel před prázdnou bránou Macha, ale ten jen prudce orazítkoval břevno.

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu, i když už v 52. minutě se z nenápadné akce Svitav vyklubala Novákem nastřelená tyč živanické svatyně. O tři minuty později orazítkoval tentokráte svitavskou tyč Gorol, kterého přesně našel Polák. Branku mohl hned v zápětí přidat Krejčík, ale na čáře blokovali jeho pokus obránci hostí. Půl hodinku před koncem kulminoval živanický nápor, na třikrát se zastřelovali postupně Krejčík, Polák a Buriánek až se míč dostal k Machovi a ten přidal druhou branku domácích – 2:0. Netrvalo však dlouho a skóre se měnilo opět – v 71. minutě našel v šestnátce přesným pasem Gorol Krejčíka a ten s pomocí teče svitavské obrany zvýšil na 3:0. Krejčík se hned v zápětí se prosadil znovu, to když přesně uklidil Machovu přihrávku k tyči. Pět minut před koncem odmítl čestný úspěch svitavský Novák, který nevyužil závaru před živanickou brankou. Kapitán týmu Radim Ottmar po utkání uvedl: “Je to pro nás důležité vítězství. Zejména oceňuji velmi dobrý výkon našeho týmu v prvním poločase. V tom druhém jsme náš výkon potvrdili také brankově a dovedli utkání do vítězného konce.“ Příští týden zavítá Sokol k utkání s FK Náchod, který naposledy prohrál 3.2 ve Dvoře a okupuje 10. místo divizní tabulky.                                                                          (JŠ)  

několik fotek z utkání zde