19. kolo Divize C: FK Náchod - TJ Sokol Živanice 1:1 (0:0)

30.03.2014 17:39

FK Náchod – TJ Sokol Živanice 1:1 (0:0)

ŽIVANICE: Ottmar – Mocanu, Novák, Ferčák, Pavlásek – Buriánek (71. Hamák), Gorol, Strnad, Polák – Mach (83. Mládek), Janecký (57. Krejčík). BRANKY: 87. Bohuslav - 69. Novák. ROZHODČÍ: Hanousek. ŽK: 2:0. DIVÁCI: 250.

Sokol nastoupil do utkání s vervou a bušil do domácích od prvních minut, avšak brankově vyznívaly útočné akce Sokola naprázdno, chyběla přesnost v kombinaci a někdy i trocha štěstí. Domácí se před živanickou branku dostávali sporadicky a jejich akce v pohodě řešila obranná řada Živanic. Hra Náchoda působila nervózně a nepřesně. Akce živanického útoku však také nepřekypovaly přesností a na minimálně tři tutovky připadlo mnoho promarněných útočných vln. Velkou bojovnost projevil Strnad, ani jeho pokus a ani sólo Janeckého však brankou neskončilo, Gorol pak nemířil přesně. 

Radost hostujícím fandům přinesl až v 69. minutě Novák, který otevřel skóre, když se míč dostal před branku po dlouhém vhazování Strnada. Fotbalovost a kombinační přesnost Náchodští nahrazovali místy až zarputilou bojovností, kterou nakonec přetavili ve vyrovnávací branku. Dlouhý pas od postraní čáry až do vápna proměnil Bohuslav a uzavřel tak na 1:1. Živanice tak vezly z Náchoda bod, ale s ohledem na celkový průběh utkání je remíza pro domácí výhrou a pro Sokol prohrou. Již tuto sobotu nastoupíme proti Spartě Kutná Hora, která si doma poradila se Dvorem 4:0 a poskočila na páté místo a je tak o bod před Sokolem.                      (JŠ) 

fotky Tomáše Bydla z utkání naleznete zde