19. kolo Divize C: FK Pardubice B - TJ Sokol Živanice 2:3 (1:2)

03.04.2017 08:09
FK Pardubice B - TJ Sokol Živanice 2:3 (1:2)
PARDUBICE B: Hrnčíř - Přibyl, Pospíšil, Jedlička, Prokopec - Málek (68. Řehák), Gašpar, Fusek, Shejbal - Kovář, D. Pánek (46. Slezák).
ŽIVANICE: Volšík - Novotný, Buriánek, Motyčka, Norek - T. Kakrda, Polák, Herzán, Hundák (60. Janecký) - Petrus (84. Novák), Ujec (81. Gorol).
BRANKY: 14. D. Pánek, 70. Fusek - 17. Petrus, 33. T. Kakrda, 81. Herzán. ŽK: 1:2. ROZHODČÍ: Raplík - Kotyza Šimek. DIVÁKŮ: 250.
 
Sokol vlétl na okresního soka ve velkém stylu, hned v úvodu zápasu si hosté ze Živanic vypracovali dvě velké šance. Hundák ani Ujec však štěstí neměli. První však udeřili domácí, když po centru zprava a přiťuknutí spoluhráčem zblízka skóroval Pánek – 1:0. Místnímu derby však byl dán do vínku bohatý příděl branek a tak se již za tři minuty začínalo od začátku, když přesný Kakrdův centr usměrnil hlavou do sítě Petrus – 1:1. Vyrovnávací branka jako by hosty namotivovala ke zvýšení obrátek a do konce první půle se Pardubice prakticky jen bránily. Ofenzivně laděná hra Sokola přinesla své ovoce ve 33. minutě, kdy Ujcův centr hlavou uklidil do sítě Kakrda – 1:2
 
Ve druhé půli se hra vyrovnala, ale nebezpečnější byli stále hosté, kteří se více tlačili na Hrnčířovu bránu. Zhruba v 60. minutě se krásnou střelou, která skončila na břevně, prezentoval kapitán Živanic Herzán! A když se nepodařilo zvýšit ani Ujcovi, udeřili opět domácí. V 70. minutě nejprve hosté první pokus odrazili, ale jen na hranici vápna, odkud vystřelil Shejbal a Fusek následně umístěnou střelou vyrovnal - 2:2! Deset minut před koncem zahrál Jedlička rukou ve vápně a byla nařízena penalta. Exekutor Petrus byl však vychytán gólmanem Hrnčířem! Pardubicím však byla radost dopřána jen na malou chvíli. Už následný roh skončil opětovným vedením Živanic, když míč hlavou nasměroval do brány Herzán – 2:3! Kdo přišel, nemohl litovat, derby se vším všudy!                                                                                                 (JŠ)