2. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - MFK Trutnov 1:0 (1:0)

18.08.2014 17:53

TJ Sokol Živanice – MFK Trutnov 1:0 (1:0) 

ŽIVANICE: Knobloch – Novotný, Novák, Ferčák, Poděbradský – Buriánek (75. Pavlásek), Gorol, Ráliš, Janecký (87. Mocanu) – Kořínek (65. Mládek, 89. Vágner), Kakrda (90. Vanžura).BRANKA: 35. Kořínek. 
ROZHODČÍ: Myška. ŽK: 1:1. DIVÁCI: 140.

Podobně jako ve středu v pohárovém duelu s Mýtem, ani sobotní počasí se v Živanicích během první půle neumoudřilo. Oproti středě však bylo k vidění o úroveň nižší fotbalové utkání. Nepřesnost střídala nepřesnost a míč se nechtěl držet kopaček, což byl problém obou týmu, avšak k omluvě domácích nutno připomenout právě výše vzpomenuté středeční pohárové utkání, ve kterém se bojovalo o každý decimetr hřiště. Z úvodních minut stojí za povšimnutí pokus Kakrdy, kterého našel Gorol. Jeho prudký pokus však putoval nad branku hostí. Ve 29. minutě k levé tyči ostře vypálil Ráliš, ale jeho ránu gólman Šťastný vyrazil. O šest minut později už byli domácí v produktivitě šikovnější, to když Gorol přihrál Kořínkovi, který se středem prosmýkl mezi dvěma trutnovskými obránci a umístěnou střelou otevřel skóre utkání – 1:0. Do konce půle ještě pálil Gorol, ale štěstí mu nepřálo.

Ve druhém poločase byla k vidění více méně poklidná hra bez větších šancí na obou stranách. Za domácí Sokol štěstí zkoušeli Novák, Mládek a Gorol, avšak bez efektu. Hosté však v závěru vystrčili růžky. V 80. minutě příčně pálil Čech a bylo jen štěstí, že jeho střelu neměl ve vápně  kdo dorazit a hosté si pak ještě mohli trhat vlasy, když pár minut před koncem nevyužil tutovku Doubic. Sokol však závěr utkání zvládl a připsal si všechny tři body.                                             (JŠ)