2. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - TJ Ústí nad Orlicí 1:1 (0:0), na penalty 3:4

22.08.2016 08:57

TJ Sokol Živanice - TJ Ústí nad Orlicí 1:1 (0:0), na penalty 3:4

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Ferčák, Novák, Motyčka - Polák, Gorol, Herzán, Kakrda (64. Janecký) - M. Ujec (80. O. Ujec), Petrus.

BRANKY: 59. Petrus - 71. Kukla. ROZHODČÍ: Rais. ŽK: 1:3. DIVÁKŮ: 150.

Úvodní domácí zápas Sokola v nové sezóně přinesl jisté klišé – Živaničtí byli fotbalovější, byli více na míči, bušili do soupeře, ale hojnost svých šancí v kýžené branky nepřetavili. Nutno podotknout, hosté podali statečný a bojovný výkon, který vyrovnal zkušenost domácích.

Ústí hrálo od prvních minut spíše roli sekundanta a fotbalovou kreativitu plně rozvinulo domácí mužstvo. Už v 8. minutě připravil pohlednou akci Herzán, který přehodil ústecké obránce a oslovil Petruse, který přesně našel Kakrdu. Posledně jmenovaný ale pálil nad. Aktivní Petrus o několik minut později hlavičkoval ve slibné pozici mimo tři tyče. Ve 20. minutě nezaskočil gólmana Krátkého odraženou střelou Gorol. V dalším průběhu první půle drželi míč na kopačkách více domácí, ale o vyložené šanci se mluvit nedá. Naopak musel poprvé zasahovat Volšík, když se hosté po půlhodince dostali k první šanci. Tečku za první půlí udělal Petrus, který po přesném pasu M. Ujce hlavičkoval těsně nad.

Druhý poločas zostra zahájil Gorol, který nejprve parádně vypálil směrem k brance hostí, ale jeho střela těsně minula břevno. O pár minut později pak dal vyniknout hostujícímu brankaři Krátkému, který musel vyboxovat jeho umístěnou střelu do prostoru pravé spojnice branky. Domácí se však přeci jen dočkali, když se v 59. minutě k míči dostal Petrus a přesnou střelou otevřel skóre – 1:0. Navýšit mohli následně Gorol, M. Ujec a Herzán, nicméně podařilo se jim jen potvrdit otřepanou frázi „nedáš, dostaneš!“ V 71. minutě nezapracovala ideálně obrana Sokola, která nechala Kuklovi dostatek prostoru k vyrovnání – 1:1. Nervózní závěr už přinesl jen parádní náběh Janeckého zleva a jeho střelu do boční sítě.

Penaltový vabank následně vyzněl lépe pro hosty, kteří na rozdíl od domácích všechny své pokusy proměnili. „Herně jsme rozhodně nezklamali. Horší to už ovšem bylo s proměňováním šancí, které bylo dneska katastrofální. Trochu smolný vyrovnávací gól jsme pak dostali po chybě beka Buriánka,“ uvedl pro Týdeník Pernštejn vedoucí týmu Živanic Richard Polák, který vyzdvihl alespoň branku Petruse. „Krásná střela zhruba ze dvaceti metrů po zemi k tyči. Gólman si na balón sice sáhl, ale to bylo tak vše,“ upřesnil vedoucí týmu Polák.                                                                                                       (JŠ)