20. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - FK Kratonohy 1:0 (0:0)

09.04.2017 15:43

TJ Sokol Živanice - FK Kratonohy 1:0 (0:0)

ŽIVANICE: Volšík – Novotný, Motyčka, Buriánek, Norek (76. J. Novák) – T. Kakrda (67. Janecký), Herzán, Polák, Hundák (46. Gorol) – M. Ujec (89. Sůra), Petrus (90. Trupl).

BRANKA: 84. Janecký. ROZHODČÍ: Kouba. ŽK: 2:1. DIVÁCI: 150. 

Už ve třetí minutě spálil tutovku Hundák, když nezužitkoval, v rámci individuální akce, perfektní Kakrdův pas. Tato akce jako by předznamenala trápení domácích, které mělo trvat prakticky po celý zápas. Utkání příliš fotbalové hitparády nepřineslo, hosté se snažili pozorně bránit a domácí se trápili ve všech fázích hry. Na brankové příležitosti chudou první půli okořenil už jen Tulachův pokus, který vyčapal Volšík.

Druhá půle se nesla v podobném duchu. Jedna nepřesnost následovala druhou a s přibývajícími minutami jakoby rostla míra nervozity v řadách domácího celku. Za Sokol nejvíce zahrozili Ujec a Petrus, jejich pokusy ale hravě předčila nastřelená tyč domácí branky v 63. minutě! Kouč Ujec postupně prostřídal a minimálně sázka na Janeckého se vyplatila! Ten šest minut před koncem napálil míč z hranice velkého vápna a krásnou umístěnou střelou pod břevno rozhodl utkání – 1:0! Domácím však nebylo přáno, aby si definitivně oddechli. Hostům se ještě podařilo ohrozit daný výsledek, když v nastaveném čase orazítkovali břevno Volšíkovy branky po standartní situaci!   (JŠ)