20. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice – FK Letohrad 2:0 (1:0)

10.04.2016 08:50

TJ Sokol Živanice - FK Letohrad 2:0 (1:0)

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Novák, Ferčák, Motyčka - Hundák (88. Novotný), Herzán, Gorol (81. Polák), Janecký (90. Sůra) - Petrus, O. Ujec (72. Kakrda).

BRANKY: 10. Petrus, 89. Janecký. ROZHODČÍ: Řeháček. ŽK: 4:6. DIVÁKŮ: 100.

Již podruhé v této sezóně překonali fotbalisté Sokola Živanice padesátigólovou hranici, důvodem je odstoupení FK LITOL ze soutěže a odečtení osmi vstřelených branek z podzimního utkání.

Utkání provázela nepřízeň počasí, neboť v Živanicích celé odpoledne slabě pršelo, avšak pažit byl plně způsobilý a tak nebylo důvodu utkání odkládat. Domácí se zakousli do soupeře hned od úvodu a už ve druhé minutě zatáhl míč do vápna Janecký, který našel Petruse, ten ale ve slibné nedal svému pokusu patřičný důraz. Spolupráce obou jmenovaných ale přinesla své ovoce o pár minut později, když v desáté minutě centroval Janecký a Petrus se hlavou nemýlil – 1:0. Sokol měl v první půli více ze hry, lépe kombinoval a často se dostával před branku hostí, ale další branka již k vidění nebyla. Janecký pálil nad, Gorol a Hundák vedle a Ujec našel pouze náruč brankaře Ehrenbergera, ale asi největší neproměněnou šanci zaznamenal Novák, který zblízka hlavičkoval pouze vedle pravé tyče!

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu, hned v úvodu to mezi diváky zašumělo, když povedená Hundákova střela prolétla nad břevnem branky hostí. Podobně se zastřeloval v 67. minutě i Gorol. Ku cti hostí budiž uvedeno, že během druhé půle zaznamenali (oproti prvnímu dějství) několik šanci, avšak žádná nebyla s přívlastkem „gólová“. Naopak se radovali domácí. Minutu před koncem pálil Petrus do tyče, odražený míč se dostal k Janeckému a ten již přesnou gólovou trajektorii stanovil – 2:0.                                                                           (JŠ)