20. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - FK Letohrad 2:1 (1:0)

06.04.2015 10:13

TJ Sokol Živanice - FK Letohrad 2:1 (1:0)

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Novák (35. Ráliš), Tischler, Novotný - Polák (90. Tulach), Gorol (88. Mocanu), Herzán, Janecký - J. Černík (83. Trupl), D. Černík (47. Hlouš).

BRANKY: 10. Herzán, 52. Janecký - 47. Kabourek. 

ROZHODČÍ: Novotný. ŽK: 0:2. DIVÁKŮ: 120.

TJ Sokol Živanice si připsal druhou tříbodovou výhru v řadě, avšak cesta za třemi body nebyla nikterak jednoduchá! Úvod zápasu patřil hostům z Letohradu, už ve druhé minutě se kapitán Kail prezentoval nůžkami, ale Volšík musel poprvé zasahovat až o pár minut později, kdy likvidoval pokus J. Štěpána. Byl to však domácí Sokol, který dokázal udeřit. Radek Gorol ze standardky přesně našel Herzána a ten se nemýlil – 1:0. Obraz hry se postupně vyrovnal, i když Letohradští ještě pozorného Volšíka několikrát „pozdravili“. Na straně domácích stojí za zmínku slibná situace z 36. minuty, kdy po standardce mířil hlavou jen těsně nad břevno nikým nehlídaný Tischler.     

Druhá půle začala pro Sokol vysloveně smolně, kdy se hostům podařilo velmi rychle vyrovnat, navíc bylo potřeba řešit další zranění (už v první půli musel odstoupit zraněný Novák), kdy Dominika Černíka nahradil Martin Hlouš. Sokol se však nepříznivým vývojem událostí nenechal vykolejit a velmi rychle připravil brankovou odpověď. Psala se 52. minuta a Buriánek zprava nalévá do vápna, kde se nadvakrát dokázal prosadit Janecký. Za domácí Sokol se ještě střelecky prezentoval Gorol, avšak skóre utkání se již neměnilo a to i proto, že Konečného branka z 82. minuty nebyla uznána kvůli ofsajdu.     

Do utkání jsme vstoupili laxně. Hosté si vytvořili několik rohů a pak se po střele J. Štěpána vytáhl náš gólman Volšík. To už nás asi probudilo natolik, že jsme z první akce otevřeli skóre. Hra se vyrovnala, soupeř se snažil od srovnání, ale naše obrana, i po zranění Nováka a příchodu Ráliše pracovala výborně. Po přestávce jsme byli patrně ještě duchem v kabině a Letohrad nás potrestal. Zvýšili jsme obrátky a Janecký poměrně rychle opět strhl vedení na naší stranu. Až do konce se hrál pěkný, důrazný fotbal. Hosté kousali, ale obětavým výkonem jsme vítězství uhájili," uvedl živanický asistent Vítězslav Rejmon pro Deník.       (JŠ)