20. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - Sparta Kutná Hora 1:0 (0:0)

06.04.2014 18:57

TJ Sokol Živanice – Sparta Kutná Hora 1:0 (0:0)

ŽIVANICE: Ottmar – Mocanu, Novák, Ferčák, Pavlásek – Buriánek, Gorol, Polák, Hamák (84. Novotný) – Mach (90. Mládek), Krejčík (76. Kakrda). BRANKA: 58. Novák. ROZHODČÍ: Haleš – Novotný, Kvaček. ŽK: 2:0. DIVÁCI: 120.

Živanice na jaře už po čtvrté vyhrály, když si o víkendu poradily doma s Kutnou Horou, která přijela bojovat, avšak do vyložené šance se v zápase nedostala. Ve 13 minutě se po Buriánkově rohu hlavou zastřeloval Novák, mířil však mimo tři tyče. O pár minut později, v rámci odehrání standardky, vykouzlil Buriánek povedenou technickou střelu, ta se však stočila až příliš vysoko nad Šimonovu branku, než aby bylo možno hovořit o gólové šanci. Živanice měly v prvním poločase více ze hry, ale brankový efekt opět chyběl. Ve 38. minutě se po perfektní Buriánkově přihrávce příliš dlouho rozkoukával ve  vápně Krejčíck, podobně pak Mach minutu před koncem první půle, jakoby naši útočníci zapomněli střelný prach v kabině.

Úvod druhé půle přinesl další tlak domácích, zastřeloval se například Hamák, na druhé straně vystřelil Hačka, ale jeho křížná střela šla vedle. Spása pro Sokol přišla v 58. minutě, kdy byl faulován aktivně hrající Buriánek a trestňák zahrál Gorol. V následné skrumáži se před kutnohorskou brankou nejlépe zorientoval Novák a vstřelil další důležitou branku – 1:0. Nutno podotknout, že v rámci této akce byl ve vápně nepěkně faulován Ferčák, otázkou tak zůstává, co by se dělo, kdyby se Jakub Novák nezapsal do listiny střelců. Za domácí mohl ještě skórovat Hamák a Gorol, ale neměli dostatek štěstí v zakončení. Hosté se v samotném závěru pokusili o tlak, ale Sokol závěr zápasu zvládl a tak si mohl kapitán týmu Ottmar připsat již čtvrtou vyčapanou nulu v dresu Živanic, ten pak po utkání uvedl: „V rámci předzápasové přípravy jsem si jednoznačně řekli, že nesmíme nechat soupeře střílet. Myslím, že naše obrana a potažmo celý tým tento úkol plnil po většinu utkání a na vítězství tak stačila pouze jedna branka.“ Dodejme, že Sokol poskočil po domácí výhře na sympatické čtvrté místo a v sobotu zajíždí na horkou půdu do Dobrovice, která je stále na druhém místě tabulky.                                                                                      (JŠ)