21. kolo Divize C: Jiskra Ústí nad Orlicí - Sokol Živanice 2:1 (1:1)

18.04.2016 08:37

TJ Jiskra Ústí nad Orlicí – TJ Sokol Živanice 0:3 (0:1)

ŽIVANICE: Volšík – Buriánek (74. Novotný), Novák, Ferčák, Motyčka - Hundák (43. Polák), Herzán, Gorol, Janecký - Petrus (77. Kakrda), O. Ujec (88. Sůra).

BRANKY: 43. Novák, 46. Petrus, 89. Janecký. ROZHODÍ: Milner. ŽK: 2:1. DIVÁKŮ: 215.

Vše podstatné se stalo během několika minut, které orámovaly poločas. První branku vstřelili hosté „do šatny“ a druhou přidali hned v první minutě druhé půle. Přesvědčivý výkon Sokola potvrdil brankou v samém závěru utkání Janecký.

Domácí hráči vycházeli z obranného bloku, který museli hosté překonávat. První půle tak mnoho šancí nepřinesla, až v závěru se po rohu Gorola prosadil Novák, když z otočky otevřel skóre. Živaničtí pak měli více prostoru k protiútokům, jeden z nich navíc využil Petrus po spolupráci s Ujcem ihned po přestávce. V dalším průběhu měl blízko ke gólu Gorol, ale s jeho přímým kopem si dvakrát poradil brankář Krátký.

Největší šance Ústí přišly až v 85. minutě, kdy střílel Smola vedle a  vzápětí musel Ferčák vykopávat míč směřující do branky. Na druhé straně pak v podobné situaci zasahoval domácí Skalický. Tečku za zápasem udělal v předposlední minutě Janecký, který po přihrávce Herzána vstřelil zaslouženě třetí živanický gól.

uvedl o utkání Týdeník Pernštejn