21. kolo Divize C: TJ Jiskra Ústí nad Orlicí - TJ Sokol Živanice 0:1 (0:1)

13.04.2015 18:06

TJ Jiskra Ústí nad Orlicí – TJ Sokol Živanice 0:1 (0:1)

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Mocanu, Tischler, Novotný - Trupl (80. Tulach, 91. Nguyen), Herzán, Ráliš, Janecký - J. Černík, Hlouš (74. Polák).

BRANKA: 38. Janecký. 

ROZHODČÍ: Vojtěch. ŽK: 1:2. DIVÁKŮ: 190.

Živanice se potýkají s rozsáhlou marodkou, jejíž řady naposledy rozšířili Dominik Černík a Jakub Novák, kteří museli střídat v utkání s Letohradem. Nelehké utkání se šestým týmem divizní tabulky, který navíc využíval specifické prostředí domácího hřiště, však Sokol zvládl na výbornou. Byli to totiž hosté, kteří mohli jít do vedení už v úvodu. V probíhající šesté minutě se musel domácí gólman potýkat s nebezpečným pokusem Janeckého a ve 14. minutě pálil těsně nad Herzán. Ve 36. minutě rozehrával Janecký standardku a gólman Krátký se opět zapotil. O tři minuty později přišlo rozuzlení celého duelu, Herzán našel ideální prostor mezi domácími hráči a nalil aktivnímu Janeckému, který tentokrát nedal Krátkému šanci – 0:1.     

Druhý poločas přinesl vyrovnanou hru s mírnou převahou hráčů Sokola. Bojovalo se o střed hřiště a o brankových příležitostech šlo hovořit pouze ve chvíli standardní situace na té či oné straně. Od branky nebyl daleko Jakub Černík, na druhé straně zahrozil z přímého kopu Vaňous a pár minut před koncem hlavičkoval ve Vápně Falta, hráči Sokola Živanice však nervózní konec utkání zvládli a z Ústí vezou již třetí tříbodovou výhru v řadě.

Již tuto sobotu 18. 4. 2015 se v Živanicích představí rezerva FK Pardubice, která v posledním kole zaznamenala výhru nad Českou Třebovou. Derby začíná v 17:00.