22. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - FK Pardubice B 2:1 np (1:1)

19.04.2015 19:33

TJ Sokol Živanice - FK Pardubice B 1:1 (0:1), na penalty 5:4.

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Mocanu, Ráliš, Novotný - Kakrda (51. Trupl), Polák (51. Gorol), Herzán, Janecký - Kulič, J. Černík (66. Hlouš).

PARDUBICE B: Knobloch - Mandutz (85. Řezníček II), Vencl, Šejvl, Prokopec - Portyš (65. D. Pánek), Křivka, Řezníček I, Fousek (68. Konvalina) - Dostálek, Klátil (68. Rydval).

BRANKY: 68. Hlouš - 45. Vencl. ROZHODČÍ: Brož. ČK: 0:1 (74. Dostálek), ŽK: 1:3. DIVÁKŮ: 170.

Okresní derby bylo ve znamení dvou rozdílných poločasů a rozuzlení zápasu přinesly až penalty. Hosté z Pardubic nastoupili do utkání velmi aktivně a od prvních minut zaměstnávali nejen obranu Sokola, ale také gólmana Volšíka, který likvidoval pokusy Řezníčka a Fouska. Po dvaceti minutách utkání pak z úhlu pálil Klátil. Domácí se k míči více dostávali až po odehrané půlhodině, avšak bez efektu. Když vše nasvědčovalo tomu, že první půle skončí bez branek, zazněl v nastaveném čase hvizd sudího Brože po faulu na Klátila. K míči se postavil Vencl a situaci využil bravurně. Jeho přímý kop oblétl zeď a skončil u tyče – 0:1.    

Druhá půle přinesla obrácený obraz hry, domácí postupně převzali otěže zápasu a diktovali tempo utkání. Po hodině hry zaznamenal velkou šanci Kulič, jehož však vychytal Knobloch. Blízko brance byl o pár minut později Mocanu, ale jeho pokus hlavou směřoval jen těsně nad branku hostí. Vytoužené vyrovnání přišlo až v 69. minutě, kdy se po pokusu Kuliče dostal odražený míč ke střídajícímu Hloušovi a ten nedal Knoblochovi šanci – 1:1. O pět minut později viděl druhou žlutou kartu Dostálek. Živaničtí v závěru dostali Pardubice pod tlak, ale vítězství se jim na svou stranu strhnout nepodařilo. Gorol z přímého kopu přes zeď zamířil těsně vedle a v síti neskončily ani pokusy Kuliče a Trupla.

Rozdělení bodů tak přinesly pokutové kopy. Domácí v pěti sériích nezaváhali a v posledním kole se navíc blýskl Volšík, který vyčapal Prokopce (exekutoři Sokola: Buriánek, Gorol, Mocanu, Kulič, Herzán).    (JŠ)