23. kolo Divize C: SK Český Brod - TJ Sokol Živanice 3:1 (1:1)

26.04.2015 17:57

SK Český Brod - TJ Sokol Živanice 3:1 (1:1)

ŽIVANICE: Čihař - Buriánek, Mocanu, Ráliš, Novotný - Trupl (67. Kakrda), Gorol (78. Polák), Herzán, Janecký - Kulič, J. Černík (70. Tischler).

BRANKY: 43. a 53. Fikejz, 69. Zdeňka - 34. Janecký. ROZHODČÍ: Štrincl. ŽK: 1:0. DIVÁKŮ: 190.

Hned do první pětiminutovky se vešly dvě šance domácích. Ve 2. minutě mohl skórovat kapitán Hrdlička, o další dvě minuty pak Walter svou dalekonosnou střelou. Hráči Živanic nezůstali pozadu. V 11. minutě vyzkoušel exsparťan Kulič přízemní střelou pozornost Bartalského. Ten pak už ale nestačil na dorážku Janeckého po zahraném rohovém kopu ve 34. minutě -  0:1. Poté domácí svého soupeře sevřeli, aby svou snahu stihli ještě před odchodem do kabin zužitkovat. Ve 43. minutě se hlavičkou trefil do černého Fikejz – 1:1.

Ve druhém dějství Českobrodští soupeře takřka k ničemu nepustili. Zvýšená nátlaková hra, vysunutý presink záhy přinesly své ovoce, kdy po zahraném přímém kopu si hostující hráči dávali ve vápně tak dlouho přednost, až jim míč vypíchl Hrdlička a servíroval Fikejzovi na vedení 2:1. O chvíli později zkoušel Carda zaskočit lobem gólmana soupeře, ten se však nenechal a konečky prstů vytěsnil míč na roh. Po jeho rozehrání mohl Fikejz zkompletovat svůj hattrick, ale proti byl opět brankář Živanic. A co nedal on, zajistil po rohovém kopu Petr Zdeňka, který vystoupal nejvýše a hlavičkoval do černého – 3:1. Do listiny střelců se mohl v závěru zapsat ještě domácí Balšánek, po jeho průniku ale zachránil hosty od pohromy brankář Čihař.

Napsal o utkání Kolínský deník