23. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - FC Přední Kopanina 4:0 (3:0)

30.04.2017 08:58

TJ Sokol Živanice - FC Přední Kopanina 4:0 (3:0)

ŽIVANICE: Volšík – Novotný (78. Norek), Buriánek (60. Novák), Ferčák, Motyčka – Polák, Herzán, Gorol (82. Trupl), Janecký (63. Hundák) – Kakrda, Petrus (70. Ujec). 

BRANKY: 8. Petrus, 13. Ferčák, 15. Janecký, 84. Ujec.  ROZHODČÍ: Babka. ŽK: 0:2. DIVÁCI: 100. 

S jistou nadsázkou se dá říci, že vše podstatné se odehrálo již v první čtvrthodince, neboť právě po tomto časovém úseku svítil na zařízení stav 3:0! Pojďme se však na zápas podívat od začátku. 

Sokol předznamenal průběh utkání již od prvních minut, kdy zatlačil hosty do obrany a usilovně obstřeloval Švarcovu branku. Poprvé se trefil už v 8. minutě Petrus, který přízemní střelou zužitkoval Herzánovu přihrávku – 1:0. Zastřelovali se i Gorol a Kakrda, ale branku přidal až ve 13. minutě Ferčák, který do sítě hlavou zavěsil Petrusuv centr – 2:0. Netrvalo dlouho a třetí branku přidal i Janecký – 3:0. To však bylo, co se změny skóre týče, ze strany domácích vše, byť nutno poznamenat, že gólovek Sokol zaznamenal jen v první půli ještě řadu (Petrus zblízka hlavičkoval těsně vedle, Ferčák z malého vápna pálil mimo tři tyče).  

Druhý poločas se nesl ve stejném duchu, dominovali domácí, hosté se obětavě a usliovně bránili. Hned v úvodu druhé půle se krásně prezentoval Petrus, jeho pokus však pozorný gólman Švarc vytáhl na roh. V 59. minutě ukázkově pálil kapitán Živanic Herzán, ani on však neměl štěstí. V 65. minutě byl ve vápně faulován Kakrda a byla nařízena penalta, k jejíž exekuci se postavil oslavenec Polák, ani jemu však nebylo přáno a do tabulky střelců se nezapsal! Pět minut před koncem uzavřel skóre zápasu Ujec, který v malém vápně uklidil do sítě pohlednou Kakrdovu přihrávku – 4:0. Těsně před závěrečným hvizdem orazítkoval tyč navrátilec do sestavy Ferčák! 

Sečteno, podtrženo, brankostroj Sokola se probouzí, nevyužitých šancí je však stále příliš mnoho. Každopádně zcela zasloužená výhra domácích.                        (JŠ)