23. kolo Krajského přeboru: Živanice - Stolany 11:0 (3:0)

02.05.2011 08:25

TJ Sokol Živanice – SK Stolany 11:0 (3:0)
ŽIVANICE: V. Černík – Žák, Vrážel, Ferčák, Moravec – J. Černík (66. Konečný), Hanovec, Gorol, Michal (58. Janecký) – Kaciáň (66. Macháček), Čech. STOLANY: Báča – Kučera, Rychtera, Vácha, Starý – Chmelík (32. Eis), Černohubý, Jenka, Ždímal – Kopp, Szaniszlo. BRANKY: 11. a 71. Gorol, 39. a 70. Hanovec, 51. a 52. Kaciáň, 56. a 58. Čech, 29. Michal, 67. Konečný, 80. Macháček. ROZHODČÍ: Schneider DIVÁKŮ: 150.

Od úvodních minut se zdálo, že nepůjde o nijak výjimečný zápas a dalo by se říci, že se potvrzovala předzápasová slova kouče Kratochvíla, který předpovídal, že půjde spíš o „dobývání a celý zápas bude o prvním gólu,“ jak už se Živanicím mnohokrát potvrdilo. Zápasy vedoucího týmu s týmem z chvostu tabulky bývají skutečně o nelehkém pronikání přes obranný val, a tak příjemným signálem bylo už v jedenácté minutě otevření skóre Radkem Gorolem, který minutu poté ještě prudce pálil těsně nad. O prvním poločasu se dá říci, že probíhal v příjemném tempu, kdy domácí potvrzovali roli favorita, pečlivě připravovali akci za akcí a až na tři góly v hostující síti se nic výjimečného na hřišti nedělo. Ve 29. minutě dostal Michal zleva míč od Čecha a bez problémů ho uklidil za Báčova záda. Šest minut před koncem první půle definitivně uklidnil domácí příznivce Hanovec, který po rohu Gorola zvýšil na 3:0.

Druhý poločas pak přinesl nevídané představení, na jehož konci byl nový rekord Živanic v počtu nastřílených branek a smutný hrdina – gólman Báča, který ani přes takřka půltucet obdržených branek nesklopil hlavu a „chytal“ až do hořkého konce. Začněme však po pořádku. Během třinácti úvodních minut se skóre více než zdvojnásobilo, když nejdříve dvakrát skóroval Kaciáň, poté se po narážečce s Gorolem v 56. minutě uvolnil Čech a zvýšil na 6:0. Jan Čech přidal i sedmý zářez, když mu krásně před bránu přihrál Jakub Černík a uklízel míč do odkryté svatyně hostů. Nutno zmínit, že pro Stolanské mohlo být ještě hůř, neboť během této úvodní kanonády trefil pravou tyč Báčovy brány asistent sedmého gólu Jakub Černík. To však nebylo zdaleka vše. Gólem neskončil závar v 59. minutě, kdy se k finálnímu pokusu hlavou dostal opět Kuba Černík, ani Gorolova bomba těsně nad, o dvě minuty později. V 66. minutě nastoupil s Konečným na hřiště Rosťa Macháček a matador ligových trávníků nezklamal. I on byl mezi těmi, kteří připravili prvně jmenovanému sladkou tečku v podobě branky, které pomohl i zmatek před hostující bránou, neboť míč prošel Báčovi prakticky mezi rukama

.

70. minuta -Radek Gorol zahrál rohový kop a na 9:0 zvyšoval hlavou Hanovec.

Krásný desátý gól připravil Rosťa Macháček, který zatáhl míč zprava, prakticky až k čáře a přesnou přihrávkou našel Radka Gorola před vápnem, který bez zaváhání bombil – 10:0. Střídající duo se prosadilo i v 80. minutě, kdy Konečný našel Macháčka a ten uzavřel skóre jedenáctým gólem. Exhibiční zápas, čarodějné pálení Stolan, čtyři střelci sahali po hattricku, rekord v počtu branek, krásné výkony živanických fotbalistů v čele s Rosťou Macháčkem a Radkem Gorolem, co víc si přát…                                                                                                (JŠ)