24. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice – FK Jaroměř 3:0 (2:0)

09.05.2016 09:03

TJ Sokol Živanice - FK Jaroměř 3:0 (2:0)

ŽIVANICE: Volšík - Sůra, Novák, Ferčák, Motyčka - Herzán, Gorol (81. Trupl), Janecký (60. Novotný), Hundák (46. Polák) - Ujec (70. Mayer), Kakrda.

BRANKY: 8. (pen.) a 55. Gorol, 31. Herzán. ROZHODČÍ: Hanousek. ŽK: 0:4. DIVÁKŮ: 120.

Krásné sobotní odpoledne nabídlo divákům v Živanicích duel dvou celků z opačných pólů tabulky a již od prvních minut bylo zřejmé, že tím silnějším je domácí Sokol. Domácí šli do vedení už v osmé minutě, když penaltu, nařízenou za hru rukou, proměnil Radek Gorol – 1:0. Druhé domácí branky se diváci dočkali ve 30. minutě, kdy Gorolův roh posunul Novák a Herzán se v dobré pozici ve vápně nemýlil – 2:0.

Druhá půle přinesla podobný obraz hry, Živanice byly daleko více na míči, hraje se na půli hostí, avšak utkání chybí určitý náboj, nutno podotknout, že druhá část přinesla více fotbalových okamžiků. Ostatně o ten nejpohlednější se postaral opět Gorol hned v úvodu, když Ondráčkem vyboxovanou střelu pohotově lobem vrátil přímo do kasy – 3:0. O pár minut později se mohl po šikovném Janeckého centru prosadit na zadní tyči Kakrda, ten však těsně minul. A když se neprosadil ani Novotný, který pálil nad a ani podvakráte unikající Mayer, udělal tečku za utkáním Kakrda, který v 82. minutě zleva orazil břevno.

 „Hra se nám v první půli moc nedařila, bylo to pomalé, z naší strany chyběla finální fáze,“ nechal se po zápase slyšet asistent trenéra Živanic Jaroslav Kratochvíl.  „Ve druhém poločase jsme už byli jasně lepším týmem, to už jsem byl spokojen,“ pochválil mužstvo pro Týdeník Pernštejn, Jaroslav Kratochvíl.                    (JŠ)

fotoreportáž Marcela Runštuka z utkání naleznete zde