24. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - Rapid Liberec 8:1 (4:0)

04.05.2014 11:40

TJ Sokol Živanice – Rapid Liberec 8:1 (4:0)

ŽIVANICE: Ottmar - Mocanu, Novák, Ferčák, Pavlásek – Buriánek (67. Krejčík), Gorol, Polák, Novotný (60. Hamák) - Mach, Kakrda (60. Mládek). BRANKY: 9., 20. a 80. Gorol, 11. a 49. Polák, 50. a 57. Mach, 40. Kakrda – 67. Soukeník.  ROZHODČÍ: Hrkal – Štuk, Rejžek. ŽK: 2.2. DIVÁKŮ: 90.

Sokol se s papírově slabším soupeřem doslova nepáral a nastoupil na hosty z Liberce ve velkém stylu. Za dvacet minut nebylo co řešit, ale začněme od úvodních minut. V 9. minutě se odražený míč dostal ke Gorolovi a ten vyslal přesnou přízemní střelu – 1:0. Podobně střílel o dvě minuty později Polák a jeho střela taktéž skončila v síti – 2:0. Za další dvě minuty zprava rychle zatáhl míč Mocanu, který centroval do vápna. Tam byl připravený Kakrda, ale míč jen těsně minul. Ve dvacáté minutě zazněl hvizd sudího za faul na Novotného, který se s míčem dral vápnem. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Gorol – 3:0. Hosté hráli v tu dobu bezradně a Sokol vysílal na jejich branku útok za útokem. Ve 37. minutě zaduněla levá tyč Dostálovy brány, když střílel Mach. O pár minut později střílel Mah znovu, Dostál jeho pokus vyrazil, ale pouze ke Kakrdovi, který se zblízka nemýlil – 4:0. 

I Po změně stran pokračovala hra kočky s myší. Domácí Sokol hrál v naprostém klidu a pohodě.  Po pěti minutách druhé půle to bylo už 6:0, když se trefili nejdříve Polák a také Mach. Další branky mohli přidat Gorol, který se pokosil o branku umístěnou střelou po signálu a Kakrda, který pálil po samostatném úniku, ale v koncovce neměli štěstí. Brankový příděl zpestřil až v 57. minutě Mach, který se prosadil přes hostujícího obránce a doklepl do odkryté branky – 7:0. Z ojedinělého útoku hostí se potom prosadil a čestný gól hostí vstřelil Soukeník – 7:1. Krásnou tečku za utkáním učinil Gorol, který zároveň uzavřel skóre utkání a dovršil hattrick, to se psala 80. minuta a Radek pálil z dobrých 20 metru přesně k levé tyči – 8:1. „Jsem spokojený hlavně s předvedenou hrou a samozřejmě také s vysokým výsledkem. Během tří sezón v Divizi C jsme takového brankového přídělu dosud nedosáhli a to považuji za velký úspěch. Nemohu také nemít radost z probudivších se střelců, kteří dosud tolik produktivní nebyli, mám na mysli hlavně Macha a Kakrdu. Musím také říci, že se raduji z bodového zisku našeho týmu, protože se definitivně vzdalujeme nebezpečným sestupovým vodám,“ uvedl po utkání rozzářený prezident klubu Ing. Jiří Novák.             (JŠ)