24. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - SK Vysoké Mýto 0:2 (0:0)

04.05.2015 18:03

TJ Sokol Živanice - SK Vysoké Mýto 0:2 (0:0)

ŽIVANICE: Čihař - Novotný, Mocanu, Ráliš, Pavlásek (58. Buriánek) - Kakrda (63. Polák), Gorol, Herzán, Janecký - Kulič, J. Černík.

BRANKY: 57. Hock, 78. Sedlák. ROZHODČÍ: Vnuk. ŽK: 0:1. DIVÁKŮ: 150.

V první půli měli míč na kopačkách především domácí hráči, a to zejména v úvodní půlhodince. Už v šesté minutě se zrodil zajímavý moment, když Kulič nalil Janeckému a ten pohotově pálil, avšak bez brankového efektu. Převaha domácích kulminovala ve třicáté minutě. Nejprve Novotný šikovně našel ve vápně postaveného Janeckého, ale ten střílel těsně vedle, o minutu později poslal Kulič zkušenou kolmici přímo před branku hostí, ale ani Jakub Černík ani Janecký matadorovu výzvu k brance nevyslyšeli. Ke konci prvního poločasu převzali otěže zápasu Vysokomýtští a ve 40. minutě dokonce Krátký trefil tyč.

V úvodu druhé půle se opět zastřeloval Janecký a přidal se také Kakrda, avšak byli to hosté, kteří udeřili, kdy po rohovém kopu zakončoval Hock hlavou. Sokol se úpěnlivě snažil o vyrovnání, ale fotbalová štěstěna nebyla domácím nakloněna. Ve výborné pozici se ocitnul i Ondra Herzán, ale jeho střela skončila vedle levé tyče. V 70. minutě našel Janeckého centr Poláka, ale ten nezakončil. Oba si o pár minut později role prohodili, ale ani Janecký neměl před odkrytou brankou chladnou hlavu. Nedáš, dostaneš! V 78. minutě hosté prodloužili gólmanův výkop na Sedláka a ten poslal míč do brány – 0:2. V závěru ještě střílel Herzán a hlavičkoval Černík, avšak sít Živaničtí tentokrát nerozvlnili! Sokol trestuhodně zahodil dlouhou řadu šancí a Mýto vytěžilo z minima maximum, tři body tak zaslouženě putovaly do města Přemysla Otakara II.  (JŠ)