24. kolo Divize C: Živanice - Chrudim 1:3

10.05.2010 15:57

Živanice – Chrudim 1:3 (0:2)

ŽIVANICE: Mareček – Vrážel, Hrmo, Podlipný (45. Melechovský), Ferčák – Michal, Gorol (64.Černík), Kaciáň, Michal – Balog, Merganc (76. Peterka). Trenér: Rostislav Macháček. CHRUDIM: Ždánský – Linhart, Adámek, Radouš, Kopecký – Luptovský, Holub (90. Kroutil), Vácha (88. Michalec), Vágner (82. Klíma) – Vodrážka, Vladyka. Branky: Černík – Vácha 2, Kopecký. Rozhodčí: Volf – Gasnárek, Pavlíková. ŽK: 5:2. Diváků: 160. 

Reparát za venkovní neoprávněnou prohru z podzimu domácím vůbec nevyšel. Již ve druhé minutě vedla Chrudim 1:0, kdy aktivní Vácha zužitkoval přesnou přihrávku do malého vápna a nekompromisně zakončil bezmocnému Marečkovi za záda. Nebylo to první ani poslední „zaspání“ domácí obrany, o chvilku později se do šance dostal Holub, který šel sám na Marečka, domácí gólman byl ale na místě a nenechal se překvapit. V 11. minutě domácí publikum jen zahučelo, když Podlipný sám před Žďánským prapodivně upadl a nestihl tedy ani pokus o zakončení, které by muselo z tak slibné pozice znamenat vyrovnání. Asi nejhezčí moment utkání mohli diváci zhlédnout po čtvrt hodině utkání. Gorol zprava nacentroval na Baloga a ten prudce hlavičkoval směrem k chrudimské brance, jeho krásný pokus šel však těsně vedle. Druhý gól hostí přidal opět Vácha, když ve 23. minutě v klidu prošel zkoprnělou obranou domácích a šikovně zakončil. O chvilku později mohl domácí vrátit do hry Hrmo, jeho prudká střela však šla těsně vedle. Pár minut před koncem první půle přidal pohotový obranářský zákrok Ferčák a zabránil třetímu gólu v síti domácích.

Slovenský obránce byl hrdinou také úvodních minut druhé půle, po jeho standarde se míč odrazil od gólmana do tyče a zasahovat odkopem z brankoviště musela až chrudimská obrana. V 59. minutě rozehrával další standardku opět Ferčák, ale domácí provázela v zakončení smůla, opět byla na místě pozorná obrana hostí a pohotové vyhlavičkování nebezpečné střely pryč. Na 0:3 na druhé straně však zvýšil Kaplan. Pár minut před koncem začaroval opět Mareček, který se nenechal zaskočit Kaplanem, jehož uvolnil zleva Holub. Čestný úspěch domácích zaznamenal Černík, který si v 84. minutě vychutnal chrudimskou obranu. A když se ani tři minuty před koncem nepodařilo vstřelit gól Fedrákovi, který zkoušel i nůžky, nedopadlo derby pro Žvanice dobře.                  (jš)