25. kolo Divize C: FK Nová Paka - TJ Sokol Živanice 1:1 (1:0)

12.05.2014 17:23

1. FK Nová Paka – TJ Sokol Živanice 1:1 (1:0)

ŽIVANICE: Ottmar – Mocanu (10. Hamák, 84. Mládek), Novák, Ferčák, Pavlásek – Buriánek (70. Krejčík), Gorol, Polák, Novotný - Mach, Kakrda. BRANKY: 6. Bastin - 79. Kakrda.  ŽK: 3:3. ROZHODČÍ: Musil.  DIVÁKŮ: 300.

Ten kdo v neděli vyrazil do Nového Bydžova k utkání lídra se čtvrtým týmem aktuální divizní tabulky, nemohl litovat. Hrál se pohledný fotbal, který byl sice okořeněn pouze dvěma brankami, avšak k vidění bylo daleko víc. Hosté ze Živanic začali nebojácně a už v 1. minutě se zastřeloval Gorol. Byli to však domácí, kteří udeřili první. Po nedorozumění obrany hostí se míč dostal k nepokrytému Bastinovi a ten zblízka otevřel skóre – 1:0. V 10. minutě musel hřiště opustit ošklivě faulovaný Mocanu. Před branku domácích se poté dvakrát dostal Mach, ale chyběla přesnost. Živanice byly aktivnější, jejich hru tvořil zejména Gorol a zdálo se, že domácí čekají na nějakou chybu. Žádné zásadní chyby se však již hosté v první půli nedopustili, a to i díky perfektnímu zákroku Ottmara ve 29. minutě, který zkušeně zlikvidoval nebezpečnou střelu. A když se Gorol netrefil ani ve 44. minutě, když pálil jen těsně vedle, šlo se do kabin za výsledku, který neodpovídal poměru sil na hřišti.

Ve druhé půli měli bezesporu větší držení míče Živaničtí, avšak domácí taktiku nezměnili a hrozili nebezpečnými brejky. V 53. minutě vyhlavičkoval Buriánek nebezpečný pokus domácích až na čáře a obdobný zákrok předvedl o sedm minut později i Novák. Na druhé straně obešel z levé strany všechno, co mu stálo v cestě, Mach a vyslal střelu z úhlu, která pak už jako odražená prošla nedaleko dvou hráčů Sokola, to mohla být šance jako hrom! Vše vzal do svých rukou až Kakrda, který deset minut před koncem usměrnil dalekonosnou přihrávku a nekompromisně vyrovnal – 1:1. Za zmínku stojí ještě krásná Gorolova pumelice ze standardky cca tři minuty před koncem a další nechutný faul domácích na Krejčíka, který nebyl po zásluze potrestán kartou, neb by se muselo vylučovat. Sudí Musil sice v utkání ukázal šest karet, po třech na obou stranách, nutno však poznamenat, že mohl být mnohem přísnější, a to zejména vůči domácímu celku. Sokol předvedl bojovnou hru a hráči utkání doslova odmakali celých devadesát minut, a tak veze zaslouženě ze hřiště lídra bod a v tabulce zůstává na sympatickém čtvrtém místě.               (JŠ)