25. kolo Divize C: SK Týniště nad Orlicí - TJ Sokol Živanice 1:4 (0:2)

10.05.2015 18:50

SK Týniště nad Orlicí - TJ Sokol Živanice 1:4 (0:2)

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Mocanu, Tischler (86. Tulach), Trupl - Polák (62. Kakrda), Gorol (77. Ráliš), Herzán, Janecký - Kulič, J. Černík (69. Hlouš).

BRANKY: 50. Vydarený - 34. a 42. Janecký, 85. a 88. Kulič. ROZHODČÍ: Fojtík. ČK: 1:0 (70. Odehnal). ŽK: 1:1. DIVÁKŮ: 110.

Úvod utkání vůbec nenasvědčoval tomu, že se domácí pomalu chystají do kraje. Prvních třicet minut bylo totiž k vidění vyrovnané utkání a domácí navíc přidali několik brankových příležitostí. Jako první však udeřili hosté, kteří v závěru poločasu přeci jen plnili roli favorita. Nejprve zužitkoval šikovný centr Janecký a otevřel skóre – 0:1. Janecký se do střelecké listiny zapsal i podruhé, když nemilosrdně prostřelil domácího gólmana po parádní Kuličově přihrávce – 0:2.   

Druhý poločas opakoval průběh toho prvního, neboť domácí měli převahu pouze v úvodu a hosté postupně převzali vládu nad utkáním a v závěru dvakrát udeřili. Již po pěti minutách druhé půle úřadoval domácí Vydarený, který se dostal k míči po pohledné kombinační akci a snížil na 1:2. Domácí plány na zvrat utkání definitivně zhatil v 70. minutě Odehnal, který zezadu fauloval Kakrdu a poroučel se do sprch. Závěr utkání již byl v režii zkušenějších hostí, i když domácí se bojovali do poslední chvíle. Pět minut před koncem Herzán po zemi vysunul Kuliče a ten poslal Živanice opět do bezpečného vedení - 1:3. Dvě minuty před koncem pak Janecký našel před brankou volného Kuliče a ten opět nezaváhal - 1:4.