26. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - FK Česká Třebová 2:1 (2:0)

18.05.2015 18:30

TJ Sokol Živanice - FK Česká Třebová 2:1 (2:0)

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Ráliš, Mocanu, Novotný - Kakrda (89. Trupl), Gorol (78. Polák), Herzán, Janecký - J. Černík (46. Hlouš), Kulič (90. Pavlásek).

BRANKY: 41. a 42. Gorol - 51. Nágl. ROZHODČÍ: Kouba. ŽK: 0:4. DIVÁKŮ: 100.

V rámci 26. kola se v Živanicích utkaly celky z opačných pólů tabulky, zatímco Živanice bojují o co nejlepší umístění v soutěži, Česká Třebová se usilovně snaží o záchranu. První poločas přinesl řadu fotbalově zajímavých momentů, o které se zasloužil zejména živanický Kulič. Ten už v šesté minutě přesnou přihrávkou našel Černíka, ale adresát přihrávky mířil mimo tři tyče. O pár minut později prošel Kulič středem a parádně nalil nalevo nabíhajícímu Janeckému, ten zvolil střelu z úhlu, která skončila na boční síti, přihrávka na zadní tyč vak mohla přinést mnohem nebezpečnější situaci. Živanice se do poločasu pokoušely všemožně vstřelit branku, když další zajímavé pokusy přidali Gorol, Janecký nebo Mocanu, avšak byl to pouze Gorol, který si v závěru první půle řekl o bouřlivé ovace diváků! Posledně jmenovaný totiž obešel vše, co mu stálo v cestě, a chladnokrevně zavěsil do levého rohu Bártovy branky, o minutu později celou akci zopakoval a vymetl pavučiny i v pravém rohu branky, bezmocný třebovský gólman se nestihl za míčem ani otočit. Nutno dodat, Radek Gorol se nebezpečně prezentoval ještě ve 44. minutě, ale hattrick již nezkompletoval.

V úvodu druhé půle udeřili hosté aktivním Náglem, ten se k zakončení dostal ve chvíli, kdy nebyl trestuhodně nikým střežen a ke střele měl dostatek času i prostoru. Na straně domácích stojí za zmínku ještě povedeně kopnutá standardka v podání Gorola, která prošla zdí a zastavil jí až Bárta u pravé tyče. Domácí ve druhé půli hráli trochu nervózně a kupili řady chyb, zápas však dovedli k vítěznému konci. Speciální potlesk patří Marku Kuličovi za jeho neúnavný a zkušený výkon a Radku Gorolovi, který se parádně zapsal do listiny střelců.