26. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - TJ Dvůr Králové 1:0 (1:0)

18.05.2014 18:43

TJ Sokol Živanice – TJ Dvůr Králové 1:0 (1:0)

ŽIVANICE: Ottmar – Novotný, Novák, Ferčák, Pavlásek – Krejčík (71. Hamák), Gorol, Polák, Buriánek – Mach (65. Mládek), Kakrda (90. Netuka). BRANKA: 10. Kakrda.  ŽK: 3:3. ROZHODČÍ: Makovička.  DIVÁKŮ: 80.

Domácí Sokol začal aktivněji a soupeře hned od počátku jednoznačně přehrával. Úvodní tlak přetavili domácí v zaslouženou branku, to když Gorol zprava zatáhl míč a poslal perfektní přihrávku Kakrdovi a ten se opět nemýlil – 1:0. Kakrda se postaral o bodový zisk Sokola již podruhé, když už ve druhém utkání vstřelil jedinou branku Živanic. V tu dobu by však nikdo nehádal, že to bude jediná branka utkání, neboť na bránu hostí se valil útok za útokem. Hrál se aktivní a bojovný fotbal a jezdilo se „nahoru dolů“. Živanice si v první půli vytvořily řadu velkých šancí, avšak v koncovce chyběl klid a někdy i trocha štěstí. Zhruba po půl hodině našel Polák ve vápně Macha, jeho příčná střela se však pouze pozdravila s tyčí.

Jestliže za první poločas mohl být Sokol jedině pochválen a kdyby po 45 minutách na tabuli svítilo 3:0, nikdo se nemohl divit, za ten druhý si pochvalu zaslouží spíše hosté. Ti jednoznačně přidali na důrazu, zlepšili přechod do útoku a několikrát pohrozili. V útočné řadě hostí se chtěl ukázat hlavně exživanický Kuba Černík, avšak vážnější šanci nezaznamenal.

Dá se říci, že během prvního poločasu zvlhnul střelný prach oběma mužstvům. Novák totiž už jen trefil boční síť, Kakrda ani Gorol neměli dostatek štěstí a na straně hostí pálil těsně nad aktivní Kilevník. Na samém závěru domácí trochu přidali a poslední desetiminutovku již zvládli pohodlně a bez většího ohrožení dohrát. Hned příští týden (so 24. 5. 2014 od 17:00) nás doma čeká SK Vysoké Mýto, které je jarním suverénem a je za námi na pátém místě.                (JŠ)

záznam celého utkání zde