27. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - TJ Dvůr Králové nad Labem 4:3 (2:2)

28.05.2017 10:02

TJ Sokol Živanice - TJ Dvůr Králové nad Labem 4:3 (2:2)

ŽIVANICE: Vašíček - Buriánek, Motyčka, Ferčák, Novotný - Herzán (80. Sůra), Gorol, Polák, Kakrda (59. Janecký) - Petrus (90. Trupl), Ujec (86. Hundák).

BRANKY: 3. Petrus, 45. a 53. Ujec Milan, 58. Polák - 1. Škoda, 7. Janouch, 62. Ujec Ondřej.

ROZHODČÍ: Mrkáček. ŽK: 4:4. DIVÁKŮ: 100.

Utkání mělo šokující úvod, hosté se po zaváhání Ferčáka po několika vteřinách hry ujali vedení, když Škoda proměnil sólový únik. Běžela 2. minuta utkání, Gorol z přímého kopu vyslal míč do ohně a pohotový Petrus zblízka našel na vedoucí gól soupeře rychlou odpověď. Jenže v 6. minutě domácí opět doplatili na nedůslednost v obranné činnosti, kterou využil přesnou střelou Janouch - 1:2. Domácím chyběla přesnost v kombinaci, ale přesto měli několik příležitostí na vyrovnání (Ujec, Petrus, Kakrda a znovu Ujec). V poslední minutě první půle po rohu si domácí otevřeli před brankou Dvora střelnici. V rychlém sledu stačili hosté třikrát odvrátit gólové střely, ale nakonec čtvrtý střelecký pokus usměrnil M. Ujec - 2:2.

Po přestávce se dopustil fatální chyby brankář hostí Finke, když ve snaze míč odehrát do pole trefil před sebou stojícího M. Ujce a od něj odražený míč skončil v síti - 3:2. Když o pět minut později se před dvorského gólmana protáhl jako lasička Polák zvýšil na 4:2. Jenže v 60. minutě neudržel míč vystřelený z dálky živanický Vašíček, ten mu vypadl z rukou a číhající O. Ujec toto jediné zaváhání mladičkého gólmana využil ke korekci skóre - 4:3. Domácí zpozorněli, vytvářeli si další střelecké příležitosti, ale střely Petruse a Janeckého kryl gólman Finke. O vzruch se postaral několika nevybíravými střety v osobních soubojích dvorský Janouch, který si v průběhu utkání několikrát koledoval o červenou kartu.

uvedl o utkání Týdeník Pernštejn (vyšlo 29. 5. 2017)