28. kolo Divize C: SK Benátky nad Jizerou – TJ Sokol Živanice 0:1 np (0:0)

01.06.2015 17:45

SK Benátky nad Jizerou – TJ Sokol Živanice 0:0, na penalty 2:4

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Mocanu, Tischler, Novotný – Kakrda (87. Trupl), Gorol, Herzán, Janecký - Hlouš (63. J. Černík), Kulič (79. Polák).

ROZHODČÍ: Ježek – Hůlka, Simmerová. 

ŽK: 3:2. DIVÁKŮ: 200.

Utkání zpočátku nepřipomínalo střet celků z horních pater divizní skupiny C, hrál se opatrný fotbal, bojovalo se zejména o střed hřiště a šancí bylo jako šafránu. V první půlhodince se zastřeloval jen Gorol a nejvíce vzrušení přinesl Janeckého pokus hlavou, který se smýkl po břevně domácí branky. Domácí se prezentovali zejména umístěnou Korcovou střelou, ale tu Volšík bravurně kryl.

Po změně stran se domácí více zaktivizovali, ale jejich mírná převaha nepřinesla nebezpečnější ohrožení branky hostí, byť stříleli Škarecký a kanonýr Korec. Skórovat mohl naopak Herzán, který šel sám na bránu, nebo Hlouš a Herzán, které parádně ve vápně našel Kakrda. Domácí pak ještě zahrozili nebezpečnou střelou, ale Volšík byl opět na místě. Závěr zápasu přinesl infarktové okamžiky příznivcům hostí, totiž Herzán, Černík a Janecký postupně odmítli tříbodové vítězství.

Remízové utkání tak musely rozhodnout až penalty. V Benátkách, po pumelici ostrostřelce Korce z prvního kola, rezonovalo břevno ještě dlouho po utkání a v posledním kole vychytal Horáka Volšík, za Sokol se trefili všichni exekutoři – Buriánek, Gorol, Mocanu i Tischler a tak do Živanic putovaly zasloužené dva body. 

Martin Pulpit po utkání uvedl: „Jsem zklamán, protože si myslím, že jsme měli na tříbodové vítězství. Byli jsme lepší než domácí tým. Utkání jsme zvládli takticky i herně. Měli jsme daleko více míč na kopačkách, vytvářeli jsme si šance. Domácí kromě jedné velké příležitosti v prvním poločase, si prakticky nic nevytvořili. Tři minuty před koncem jsme navíc měli tisíciprocentní šanci. Přesně tohle naše mužstvo provází celé jaro. Kdybychom proměnili padesát procent šancí, které si vytvoříme, tak jsme dnes na prvním místě tabulky."