29. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - FK Turnov 4:1 (4:0)

11.06.2017 13:41

TJ Sokol Živanice - FK Turnov 4:1 (4:0)

ŽIVANICE: Vašíček - Buriánek (78. Trupl), Motyčka, Ferčák (62. Sůra), Novotný (54. Norek) - Polák, Herzán, Gorol, Kakrda - Petrus (24. Hundák), Ujec (78. Janecký).

BRANKY: 8. Polák, 16. Herzán (pen.), 18. Ujec, 43. Kakrda - 67. Horák. 

ROZHODČÍ: Novotný - Kazda, Matyš. Bez karet. DIVÁKŮ: 145.

Již v 5. minutě zachraňoval hosty až na brankové čáře sympaticky hrající obránce Jiří Šimek. Stačily ale pouhé tři další minuty a následný pokus rozjetého Sokola už v síti hostů skončil, když nabíhajícího Poláka fantasticky našel Gorol a prvně jmenovaný z úhlu a s pomocí tyče otevřel skóre – 1:0. Dynamický a aktivní začátek utkání pokračoval i v dalších minutách. Ve 13. minutě byl zbytečný faul Motyčky „oceněn“ penaltou, kterou však Vašíček Papouškovi bravurně vykryl. Fotbal je plný paradoxů, ale otřepané „nedáš, dostaneš!“, platí a platilo vždy, nejinak i v tomto utkání! Prakticky minutu po první penaltě se totiž kopala další, když byl ve vápně podtržen na bránu sprintující Polák. Tentokrát se jako exekutor k míčí postavil domácí kapitán Herzán a nezaváhal – 2:0.  O dvě minuty později oslovil Ujce ukázkovou přihrávkou Petrus. Adresát se nezalekl a míč poslal bezchybně do sítě – 3:0. Těsně před koncem první půle zvýšil hlavou Kakrda, kterému opět parádně asistoval Gorol – 4:0.

Druhá půle už byla ze strany domácích odehrána v klidovém až přípravném tempu, kdy za povšimnutí stály šance Poláka a Ujce. Poslední branka utkání už padla jen do sítě Sokola, když čestným úspěchem hostí uzavřel skóre utkání Horák - 4:1! Živanice potvrdily roli favorita už v prvních minutách a tři body zůstaly zaslouženě doma...

Sokol zajíždí k poslednímu utkání sezóny na půdu Náchoda a tento zápas bude sehrán již tuto středu – 14. 6. 2017, a to od 17:30. (J. Šimek)