29. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - Sokol Jablonec nad Jizerou 4:1 (2:0)

08.06.2014 12:03

TJ Sokol Živanice – Sokol Jablonec nad Jizerou 4:1 (2:0)

ŽIVANICE: Ottmar – Buriánek, Novák, Ferčák, Novotný –Janecký, Gorol (89. Netuka), Polák, Kakrda – Mládek (87. Siska), Mach (74. Hamák). BRANKY:  39., 41. a 80. Mládek, 55. Gorol. ŽK: 0:1. ROZHODČÍ: Trska.  DIVÁKŮ: 140.

Úvod zápasu přinesl tlak domácích a již v 5. minutě se zastřeloval Gorol, jehož prudká střela šla jen těsně vedle. Domácí byli aktivnější, avšak přechod do útočné fáze vázl. Další vážnější šance byla k vidění až ve 22. minutě, kdy přízemní střelu vypálil opět Radek Gorol. Veškeré náznaky šancí hostí v pohodě likvidovala domácí obrana, a tak se mohl domácí Sokol soustředit na vstřelení úvodní branky. Ale když se netrefil Mach ani Janecký, už to vypadalo, že se půjde do kabin za nerozhodného stavu, avšak o co méně vyložených šancí domácích bylo vidět v prvních 40. minutách, o to více bylo k vidění v poslední pětiminutovce. Z nenápadné akce se ve 39. minutě do útoku na pravém křídle vyřítil Kakrda, který přsně nahrál Mládkovi a ten neměl v perfektním postavení přímo před brnakou  o čem přemýšlet – 1:0. O dvě minuty později se stejné duo utrhlo do brejku, ale Mládek se jal střílet na vlastní pěst a opět se nemýlil – 2:0. V poslední minutě měl branku na kopačce Ferčák, ke kterému se míč dostal po rozehrání trestňáku, jeho umístěnou levotočivou střelu k tyči však brankář Králíček bravurně vyboxoval.

Domácí Sokol v úvodu druhé půle pokračoval v tlaku. V 53. minutě byl k vidění povedený signál. Ke standardce se postavil sám faulovaný Gorol, který na krátko ťukl Buriánkovi, ten posunul Polákovi, ale jeho pokus neskončil mezi třemi tyčemi. O dvě minuty později se prosadil i aktivně hrající Gorol, který z 25 metrů vyslal přízemní střelu k tyči a zaskočený Králíček neměl šanci – 3:0.  Parné počasí a příznivý vývoj utkání postupně domácí ukolébal a růžky vystrčili i hosté. V 64. minutě bombou pod břevno snížil na 3:1 Dorničák, který byl na hřišti sotva tři minuty a o deset minut později orazítkoval jablonecký Krystan břevno. V závěru utkání Živaničtí opět přidali a korunovali v klidu odehrávaný druhý poločas další brankou, kterou Mládek dokonal hattrick – 4:1. A když se v samém závěru netrefil ani Janecký a ani Kakrda, zazněl hvizd hlavního sudího a Živanice si odnesly už po osmé v řadě tři body z domácího utkání!

Josef Košátko, trenér TJ Sokol Živanice:Jsem spokojen nejen s výhrou nad Jabloncem, ale hlavně s tím, že jsme vítězně završili sérii domácích utkání. Po dvaceti testovacích minutách z obou stran jsme převzali iniciativu. Zlepšili jsme pohyb a tím pádem i kombinaci. Vzhledem k podmínkách jsme zvolili, řekl bych, ekonomickou variantu fotbalu. V úmorném vedru jsme nelítali bezhlavě po hřišti a naopak hospodařili se silami. Takticky i fotbalově jsme soupeře jasně přehráli. Výsledkem byly čtyři pěkné góly a další pěkné akce."

Ve středu 11. 6. 2014 zajíždí Sokol k poslednímu utkání do Turnova, kde bude sveden přímý souboj o třetí místo. Autobus odjíždí již ve 13.45.                                                                       (JŠ)