29. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - TJ Sokol Jablonec n. Jizerou 4:3 (2:2)

12.06.2016 10:53

TJ Sokol Živanice - TJ Sokol Jablonec n. J. 4:3 (2:2)

ŽIVANICE: Volšík - Sůra, Novák, Ferčák (79. Buriánek), Motyčka - Herzán, Hundák, Janecký (90. Jantovský), Kakrda - Mayer (65. Ujec), Petrus (90. Trupl).

BRANKY: 16. Novák, 25. Janecký, 82. Petrus, 89. Hundák - 22. a 44. Tichý, 73.

Rozkovec. ROZHODČÍ: Erlebach. ŽK: 2:3. DIVÁKŮ: 80.

Sokol nastoupil k poslednímu domácímu utkání s velkou chutí. Už v páté minutě se na bránu hostí řítil Janecký, kterému však chyběla špetka důrazu. O chvilku později se zastřeloval přízemní pumelicí Herzán. Vedení domácích ale zařídil až Novák, který v 16. minutě zužitkoval dorážku hlavou – 1:0. Hosté však záhy kontrovali Tichým, který velmi lehce překonal Volšíka – 1:1. Přestřelka však nebyla zdaleka dokonána! Už ve 25. minutě vrátil vedení domácím po rychle rozehraném rohu Janecký – 2:1. Hrálo se úporně, probíhal boj o každý balón, o to bolestivější bylo vyrovnání hostí „do šatny“, kteří opětovně udeřili Tichým – 2:2.        

Druhá půle přinesla neproduktivní tlak domácích, a když se netrefil Kakrda ani Motyčka, udeřili hosté Rozkovcem, který do domácí sítě uklidil Volšíkem vyraženou střelu – 2:3. Domácí Sokol však neztratil chuť do utkání a nepříznivým stavem utkání se nenechal zlomit. Aktivita Živanic přinesla své ovoce v poslední desetiminutovce, když nejprve Petruse perfektně našel Kakrda a prvně jmenovaný se zblízka nemýlil – 3:3. O chvíli později sice odmítl 3 body pro domácí Ujec, který ve 100% šanci hlavičkoval vedle, vše ale rozhodl Hundák v 89. minutě, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 4:3. Shrnuto, podtrženo, pohledné utkání, bojovný výkon z obou stran a sedm branek návdavkem, kdo přišel, nemohl litovat. „Za druhý poločas hráče chválím. Doslova to vydřeli a dvěma góly zápas otočili,“ řekl po utkání pro Týdeník Pernštejn asistent trenéra Živanic Jaroslav Kratochvíl. (JŠ)