3. kolo Divize C: SK Semily - TJ Sokol Živanice 2:1 (1:0)

23.08.2015 18:07

SK Semily - TJ Sokol Živanice 2:1 (1:0)

ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Novák, Sůra, Novotný (83. Trupl) - Polák, Herzán, Gorol, Kakrda - M. Ujec, Hundák (62. O. Ujec).

BRANKY: 44. Ježek, 85. Polívka - 68. M. Ujec. 

ROZHODČÍ: Hůlka. ČK: 0:1 (83. M. Ujec). ŽK: 4:3. DIVÁKŮ: 250.

Fotbalisté Živanic poprvé v tomto ročníku nebodovali. Na hřišti divizního nováčka inkasovali rozhodující branku pět minut před koncem zápasu, když hráli v deseti.

Fotbalovější hosté si vytvořili dostatek šancí, u drtivé většiny z nich však pokračovalo živanické trápení v koncovce. Ve 4. minutě střílel M. Ujec, ale chyběla větší razance a v 19. minutě se hosté dožadovali odpískání penalty po zákroku na stejného hráče. Domácí tým hrozil především ze standardních situací a nakopávanými míči, dvakrát řešil nebezpečí brankář Volšík. Pak

střílel Hundák, ale ani z dorážky se Živaničtí neprosadili. Minutu před přestávkou se dostal dlouhý míč k Ježkovi, který ho poslal do sítě.

Živanice vyrovnaly v 68. minutě po rohovém kopu, kdy míč z hlavy M. Ujce zamířil od břevna do brány. Za dalších pět minut se ocitl sám před brankářem Polák, ale mířil vedle. Vzápětí střílel nebezpečně Herzán, ale gólman Kraus míč vyrazil. Sedm minut před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen útočník M. Ujec. Semily následně v přesilovce vstřelily vítězný gól. Po standardní situaci domácích propadl míč k Polívkovi, který si ho na malém vápně zpracoval a pohotově zakončil.

napsal o utkání Týdeník Pernštejn