5. kolo Divize C: FK Letohrad - TJ Sokol Živanice 1:0 np (0:0)

11.09.2014 16:52

FK OEZ Letohrad – TJ Sokol Živance 1:0 np (0:0)

LETOHRAD: Ehrenberger – Šponar, Vaniš,Krystl,Štěpán J. – Lorenc (63.Filip) , Kail, Linhart, Štěpán P. – Kabourek( 85.Lipenský) , Tichý

ŽIVANICE: Knobloch – Poděbradský, Ferčák, Novák, Novotný (46.Pavlásek) - Kakrda, Gorol, Polák, Buriánek - Janecký (75.Mládek), Kořínek (61.Kayamba, 88.Mocanu).  

ROZHODČÍ: Hrkal – Vodrážka, Novotný. ŽK: 3:3. DIVÁKŮ: 300.

I přesto, že hosté ze Živanic ještě měli v nohách přetěžké nedělní pohárové utkání se Spartou, nastoupili na domácí zhurta a únava na nich nebyla znát. Hned v úvodu si vypracovali několik tutovek, ale ani Kořínkův, ani Janeckého pokus neskončil v síti domácích. Živanice si držely stabilní převahu po celé utkání a dá se říci, že se prakticky hrálo jen na půli Letohradských. Ve druhém poločase šel sám na branku Janecký, ale v poslední chvíli ztratil jistotu a pouze odevzdal míč domácímu brankaři Ehrenbergovi, kterému mohou domácí stavět pomník, neboť své mužstvo v utkání maximálně podržel. Málo na plat, že Sokol měl drtivou převahu, nevyužil totiž nepočítaně svých gólovek a nakonec nebyl úspěšný ani v penaltovém rozstřelu, kdy proměnili jen Ferčák a Novák. (rozstřel skončil v poměru 4:2 pro domácí). „Velmi mě to mrzí, ztratili jsme tady dva body. Utkání jsme měli pod kontrolou, ale neomluvitelně jsme neproměnili ani jednu z té hromady šancí. Penalty už jsou pak vabank a ani napodruhé nám to nevyšlo, musíme teď podat koncentrovaný výkon proti Ústí a pokusíme se naplno bodovat doma,“ řekl po utkání kapitán Živanic Michal Ferčák.                                           (JŠ)