5. kolo Divize C: Sparta Kutná Hora – TJ Sokol Živanice 3:1 (1:1)

09.09.2013 18:31

Sparta Kutná Hora – TJ Sokol Živanice 3:1 (1:1)

KUTNÁ HORA: Žďánský – Skokan, Tomíšek, Jeníček, Franc – Vácha (86. Filipec), Vocel (68. Urban), Černohlávek (88. Auer), Wolf – Vančura (83. Antoš) – Schwarz (88. Kroutil). ŽIVANICE: Vízek – Novotný, Kabeláč, Ferčák, Hanč (48. Mocanu) – Buriánek (78. Rydval), Herzán, Gorol, Krolop – Krejčík (60. Hofman), Klátil. BRANKY: 1. Wolf, 46. Vančura, 69. Tomíšek – 45. Herzán z pen.. ROZHODČÍ: Kyncl. ŽK: 5:1. DIVÁKŮ: 206.

Sotva bylo utkání rozehráno, děly se věci. Už 26 vteřin po úvodním výkopu totiž svítilo na tabuli skóre 1:0, když hlavou otevřel skóre Wolf. Kutná Hora se však úvodní brankou nechala ukolébat a za poločas vystřelila už jen dvakrát. Hosté převzali otěže zápasu, ale produktivita vázla. Navíc rozhodčí Kyncl řídil hru (minimálně v prvním poločase) velmi nepřesně a domácí by zasloužili více než konečných pět žlutých karet. Například v 15. minutě nebyla nařízena penalta za hrubý faul na Novotného a ten byl naopak nepochopitelně „odměněn“ žlutou kartou. Podobně nebylo pískáno po faulu na Ferčáka a Klátil by mohl o judistických chvatech domácích sepsat esej. Živanice zahrávaly řadu standardních situací, ale branka nepadla ani z nich. Ve 45. minutě se však vyrovnání konalo, když Jeníček fauloval Krolopa a sudí penaltu konečně nařídil. Exekutorem byl Herzán a ve svém třetím utkání v drezu Sokola dal třetí branku z penalty!

Druhá půle začala pro hosty stejně nešťastně jako ta první, míč prošel zprava přes obranu a středem nabíhající Vančura nedal Vízkovi šanci – 2:1. Průběh byl však přeci jen trochu jiný. Živanice sice převážně držely míč, ale domácí pravidelně zahrozili z brejku. Z podobné situace, která skončila rohovým kopem, se míč dostal k Tomíškovi, který vybombil do břevna, od kterého se míč odrazil k zemi a pod břevno – 3:1. Gorol i Herzán neúnavně rozdávali míče, ale koncovka vázla. V 73. minutě odmítl snížit Klátil, který prošel přes obranu, ale pálil vedle. O chvíli později vyslal dělovku Herzán z úhlu, ale ta skončila za hukotu publika pouze v boční síti. Vývoj posledních minut zápasu podtrhl charakter celého utkání. Živanice neproduktivně tlačily a když se náhodou k míči dostali domácí, ihned s ním vystartovali na Vízka. Gólmanovi Živanic také patří velké poděkování za celý zápas a především za zákroky před koncem utkání, kdy minimálně dvě branky zkušeně vyčapal.    (JŠ)