5. kolo Krajského přeboru: Živanice - Žamberk 3:0 (1:0)

05.09.2010 20:14

Sokol Živanice -1.FC Žamberk 3:0 (1:0) 
ŽIVANICE: V. Černík - Moravec, Ferčák, Vrážel, Mocanu – Michal (85. Trupl), Gorol, Jedlička, J.Černík (63. Merganc) - Čech, Balog (74. Macháček). ŽAMBERK: Mačát - Franke, Šedivý, Šponar, Kašpar – Jeřábek (78. Rous), Huška, Cvik, Jírů – Ulrych (22. Kos), Pešek (83. Kmeť).  BRANKY: 23. Ferčák, 62. J.Černík, 75. Jedlička.

I předposlední zápas, který jsme odehrávali ve stolanském azylu dopadl dobře. Živanice přejely Žamberk hladce 3:0, přičemž střelecké skóre mohlo být ještě lepší. Úvod zápasu byl ve znamení mohutného lijavce, který působil na „domácí“ jako živá voda. Střelecké štěstí hned v úvodu pokoušeli Gorol a Michal, jejich šance však kryl hostující gólman Mačát. První rána pro hosty přišla ve 23. minutě, kdy Živanice zahrávaly roh. Míč se dostal k nepokrytému Ferčákovi a ten krásně hlavou otevřel skóre zápasu – 1:0. Do konce první půle již další branka nepadla, ale za zmínku stojí pokus Michala, jehož průdká střela šla jen těsně vedle a ojedinělá šance hostí, kteří ale Peškem trefili jen boční síť Černíkovy branky. 

Jestliže se hosté v první půli dostali sporadicky do několika málo šancí, druhá půle už byla pevně v režii Živanic a připomínala hru kočky s myší. Živanice mnohokrát zahrávaly roh a hosty držel nad vodou pozorný gólman Mačát, který vychytal Gorola a zlikvidoval i tutovku Baloga. V 62. minutě však přišel další úder, kdy k přední tyči zakončil hlavou Jakub Černík – 2:0. Další tutovku nedovolil proměnit Mačát 20 minut před koncem Mergancovi, ale v 75. minutě už nemohl prakticky nic dělat s Jedličkovou bombou pod břevno - 3:0. Samotný závěr zápasu přinesl ještě řadu dalších šancí, hru oživil také zkušený Macháček, ale na skóre se už nic nezměnilo. Živanice zvládly zápas na jedničku a zaslouženě přidaly 3 body a skóre 3:0 do tabulky krajského přeboru.                                                                (JŠ)

 

Další fotky ze zápasu naleznete zde.