6. kolo Divize C: TJ Sokol Živanice - FK Dobrovice 1:4 (1:2)

15.09.2013 13:16

 TJ Sokol Živanice – FK Dobrovice 1:4 (1:2)

ŽIVANICE: Vízek – Novotný, Kabeláč, Ferčák, Mocanu – Buriánek (58. Krejčík), Herzán, Gorol, Krolop, Hofman (85. D. Černík) –Klátil (75. Rydval). BRANKY: 3. Herzán – 28. a 34.  Osvald, 72. Miškovský, 90. Boško. ROZHODČÍ: Hanousek – Mrkáček, Simmerová. ŽK: 2:2. DIVÁKŮ: 130.

Začátek domácím vyšel parádně a prvních patnáct minut hry jim patřilo. Už ve třetí minutě se perfektně trefil Ondra Herzán, kterému gól připravil Josef Krolop. Ten nahrával zleva a Herzán nedal křížnou střelou gólmanovi hostí Kanavalovi šanci. Dodejme, že Ondřej se trefil v každém ze čtyř utkání, ve kterých nastoupl za Sokol a tato branka byla první ze hry, ostatní vstřelil z penalt. V zápětí mohl zvýšit Hofman a zastřeloval se i Klátil, který vypálil do boční sítě. Dá se říci, že to bylo ze strany Sokola vše. Otěže zápasu postupně přebrala Dobrovice a už ve 28. minutě vyrovnal Osvald. O pár minut pozdji se na živanickou obranu valil další útok a Osvald poslal hosty do vedení. Mezi tím se opět blýskl Patrik Vízek, který v utkání vynikal a po rohu velkou šanci hostí zmařil.

Jestliže můžeme říci, že v první půli Živanice občas vystrčily růžek, kdy hru tvořil zejména Radek Gorol, v té druhé už bylo šancí jako šafránu a Dobrovice udávala tempo zápasu. Zvýšit mohl už ve 49. minutě Patočka, ale mířil nad. V 63. minutě opět vynikl Vízek, který vytáhl Miškovského střelu nad branku. V 72. minutě se poslední jmenovaný ostrou střelou prosadil a zvýšil na 3:1 pro Dobrovici. Za domácí mohl snížit Krejčík, který posunoval střelu k tyči, ale Kanaval byl na místě a míč vyčapal. V 90. minutě se prosadil ještě Boško, který hlavou korigoval centr a na přesně umístěnou dráhu míče již Vízek neměl šanci reagovat. Sečteno, podtrženo, Živanice byly v tomto duelu poprvé v sezóně jednoznačně přehrány a hosté si zaslouženě odváželi tři body. Potlesk patří jednoznačně domácímu brankaři Vízkovi, pozorně bránícímu Michalu Ferčákovi, Radku Gorolovi a domácímu kotli, který neúnavně fandil celý zápas, i když se mužstvu nedařilo. „Začátek nám vyšel a rychle jsme se ujali vbedení. Mohli jsme přidat i další dvě branky, ale po chybách obrany jsem dvě branky dostali. Ve druhém poločase soupeř dominoval a ukázal, že  má velmi dobré mužstvo, které bude směřovat výš,“ dodal k zápasu kouč Kratochvíl. Příští týden zajíždí Sokol k nelehkému utkání do Pardubic.                      (JŠ)