6. kolo Krajského přeboru: Dobříkov - Živanice 0:0

12.09.2010 10:22

Sokol Dobříkov – Sokol Živanice  0:0

DOBŘÍKOV: Lukes – Hořejší, Malý (60. Jehlička), Karela, Barták – Jelínek (90. Rychtařík J.), Klapal, Houžvička, Lebeda – Zahradník, Rychtařík L. (88. Střasák) ŽIVANICE: Mareček – Hrmo, Ferčák, Vrážel, Moravec – J.Černík (46. Michal), Jedlička, Gorol, Mocanu – Balog (77. Merganc), Čech (60. Macháček)

První Živanice zajížděly na hřiště předposledního Dobříkova, avšak málokdo počítal s lehkým průběhem duelu na půdě bojovného týmu ze dna tabulky. „Z minulosti víme, že v Dobříkově se nehraje dobře, neposekaná tráva, zvýšená agresivita některých hráčů, přemíra standardních situací, hodně soubojů. Musíme hrát svoji hru, nepřizpůsobovat se soupeři, být disciplinovaní a neoplácet,“ věděl už před utkáním trenér Živanic Kratochvíl.

Od prvních minut byla zřejmá převaha Živanic. Skóre mohl otevřít už v deváté minutě Balog, ten si pohrál ve vápně s domácím gólmanem, obešel ho, ale jeho pokus zlikvidoval až na brankové čáře domácí obránce. O několik minut později zkoušel Lukesovu pozornost Gorol, jeho pěkná střela však mířila jen do náručí domácího gólmana, který nezazmatkoval a střelu chytil. V průběhu prvního poločasu mohli diváci sledovat přelévání hry ze strany na stranu, nicméně vážnější šance měly spíše Živanice. Jednou z nich byl i brejk Gorola, který se utrhl po neúspěšné útočné akci Dobříkova. Proběhl hřištěm a šikovně přihrál nabíhajícímu Čechovi, jeho zdařilou střelu ale opět kryl Lukes. Živaničtí se dostávali do řady střeleckých šancí, ale jejich pokusy většinou končily mimo domácí branku. Vedoucí gól mohli v závěru poločasu vstřelit domácí, v nepřehledné situace po zahraném rohu se nejlépe zorientoval záložník Jelínek a dopravil míč za Marečkova záda, ten ale nebyl pro faul na živanického gólmana uznán.

I druhý poločas přinesl převahu Sokola Živanice, ale trápení v koncovce bohužel pokračovalo. Pár minut po zahájení druhé půle se přiřítil do útočného pásma Balog, z jeho střely však hosté vybojovali pouze roh. O chvíli později se zaskvěl Mareček, který zlikvidoval šikovně kopnutou standardku domácích. Zhruba deset minut před koncem pozdravil domácí tvrdým projektilem Rosťa Macháček, jeho pěkný pokus ale nemířil mezi tři Lukesovy tyče. Konec zápasu a jeho poslední minuty přinesly úporný nápor hostujících Živanic, ale gól už do konce utkání nepadl.