7. kolo Divize C: FK Pardubice B – TJ Sokol Živanice 0:0

22.09.2013 10:25

FK Pardubice B - TJ Sokol Živanice 0:0

FK PARDUBICE B: Čihař - Polák, Šejvl, Kopřiva, Vanžura - Dostálek, Fousek, Řezníček, V. Kakrda - Hodas, T. Kakrda (77. Jan Růžička). ŽIVANICE: Vízek - Mocanu, Kabeláč, Ferčák, Novotný - Krejčík (88. D. Černík), Buriánek, Gorol (90. Vrážel), Herzán, Krolop (72. Hofman) - Klátil (78. Rydval). ŽK: 0:2. ROZHODČÍ: Dujsík z Opatovic nad Labem (Starý, Čechlovský). DIVÁKŮ: 120.

V sedmém kole divize se na Tesle odehrálo regionální derby, kdy se utkaly celky z Pardubicka. Živanice předvedly taktickou hru a rezervě druholigových Pardubic nedovolil tým kouče Pulpita vážněji ohrozit živanickou branku. Hra vypadala po celý zápas prakticky stejně, Pardubičtí měli míč na svých kopačkách častěji, ale veškeré jejich útočné pokusy rozdrtil obranný val Sokola, který pozorně dirigoval kapitán týmu Michal Ferčák. Živaničtí pak sázeli na rychlý přechod do útoku a Gorolovy přesné pasy. A byl to právě Gorol, který ve 42. minutě uděřil, když rozehrával roh a jeho levotočivá pumelice skončila v bráně domácích. Rozhodčí pak ukázal ke středovému kruhu, ale následně branku Živanic odvolal s odůvodněním, že byl faulován gólman Čihař.

I druhá půle přinesla podobnou hru, častěji však byl vidět Gorol, který zahrával více standardek, avšak i pardubická obrana nezaznamenala vážnější chybu a šance Živanic byly vždy zažehnány. Fandům hostujícího týmu se ježily vlasy v 65. minutě, kdy Gorol rozehrával roh a z vápna se míč odrazil k Herzánovi, který velmi slušně vypálil, ale jeho střela byla blokována a ve vápně nastala další přetlačovaná o míč, ten se nakonec dostal ke Krejčíkovi, ale ten pálil vedle. Sokol pak ještě mohl vážněji zahrozit v 83. minutě, kdy Gorol přes celou šíři hřiště našel přesným pasem Hofmana, ten zatáhl míč zprava a přihrával před branku domácích do prostoru, který nebyl obsazen, dobíhající hráči však míč těsně propásli a dá se říci, že jejich rychlejší start by bezesporu znamenal vážnou šanci. Sečteno, podtrženo, Sokol sehrál vynikající partii s týmem, který byl posílen o sedm hráčů, kteří nastupují ve druhé lize. Všechny řady Sokola hrály na plný plyn a potlesk patří celému týmu za kolektivní výkon. "V zápase jsme se snažili plnit zadání kouče a naše taktika nám vyšla. Velká škoda jen těch promarněných šancí na naší straně. Ale vůbec největší radost mám z týmové hry, kterou jsme předvedli", dodal k zápasu kapitán Michal Ferčák. Příští týden hostíme Trutnov, start je v sobotu 28.9.2013 v 16:30.                                          (JŠ)

několik fotek z utkání zde